Evenimentul Zilei > Social > Nu mai aruncați pliculețele de ceai uzate. Ce poți face cu ele înainte de a merge la culcare. Beneficii neașteptate
Nu mai aruncați pliculețele de ceai uzate. Ce poți face cu ele înainte de a merge la culcare. Beneficii neașteptate

Nu mai aruncați pliculețele de ceai uzate. Ce poți face cu ele înainte de a merge la culcare. Beneficii neașteptate

Pliculețele de ceai uzate pot fi utilizate în bucătărie sau chiar şi în baie. Acestea au beneficii neașteptate atunci când vine vorba de igienă sau eliminarea mirosurilor de la rezidirile alimentare care rămân pe scurgerea de la chiuvetă.

Pliculețele de ceai uzate vă pot ajuta să scăpați de reziduurile lăsate de alimentele grase pe vase. Lăsați-le peste noapte într-o chiuvetă plină cu apă fierbinte, adăugaţi pliculețe de ceai uzate şi veţi constata efectul extraordinar: se descompun grăsimile până dimineață, iar vasele rămân curate.

Pliculețele de ceai sunt un îngrășământ organic excelent pentru plantele care au nevoie de ulei bogat și acid – cum ar fi trandafiri, ferigi și multe plante curgătoare – deoarece nutrienții pot ajuta la stimularea creșterii. Așezați câteva pliculețe de ceai uzate peste orificiul de drenaj și pe fundul unui vas pentru a ajuta verdeața cu frunze să păstreze umiditatea.

Pentru a folosi pliculețe de ceai în acest scop, ar trebui, mai întâi, să le usuci

Pliculețelor de ceai uzate pot fi odorizante deoarece pot absorbi mirosurile neplăcute din bucătărie sau în baie și chiar și pe cele din scurgerea de la chiuvetă unde se adună bacteriile și germenii. În plus, în țevile care sunt curățate regulat, se acumulează grăsimi, depuneri de detergent și calcar, care sunt surse pentru mirosurile neplăcute.

Pune-le apoi în scurgerea chiuvetei și lasă-le peste noapte. Dimineața veți constata că acest proces simplu a reușit să te scape de mirosurile neplăcute, emanate de țevi. Ai putea face acest truc zilnic, așa că nu ezita să pui pliculețele de ceai în scurgerea chiuvetei din bucătărie sau de la baie, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Puneţi pliculețe de ceai uzate şi în  frigider

Chiar dacă ai rămas fără bicarbonat de sodiu, nu trebuie să intri în panică. Pur și simplu puneți câteva pliculețe de ceai uzate într-o ceașcă sau un castron mic și puneți-le în spatele frigiderului pe un raft.

Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile și vă vor lăsa cu un miros proaspăt. Înlocuiți pungile la fiecare câteva zile pentru un control maxim al mirosurilor.

Pliculetele de ceai sunt surprinzător de eficiente pentru curățarea și îndepărtarea grăsimilor și a amprentelor de pe oglinzi, geamuri și chiar ochelari. Frecați un pliculeț de ceai umed peste suprafața de sticlă și ștergeți cu un prosop de hârtie pentru a lăsa oglinzile și geamurile strălucitoare.

Pliculețe de ceai îţi fac pantofii noi

Dacă pantofii sau cizmele din piele închisă sunt pline de murdărie și pete de sare, le puteți curăța și lustrui cu câteva pliculețe de ceai umede. Frecați o pliculețe de ceai peste piele folosind o mișcare circulară, schimbând pungile des pentru a vă asigura că îndepărtați toate urmele de murdărie de pe pantofi.

Pentru a-ți parfuma pantofii, care emană mirosuri neplăcute, pliculețele de ceai îți pot fi de mare ajutor. Pliculețele de ceai uscate se pun în interiorul pantofilor și se lasă peste noapte. Terminați prin masarea picioarelor cu o cârpă curată și moale.

Strălucirea suprafețelor din lemn

Pliculețele de ceai uzate sunt bune pentru lustruirea podelelor din lemn de esență tare și mobilierul din lemn, deoarece taninurile din ceaiul negru scot în evidență strălucirea naturală a lemnului.

Vărsați câteva pliculețe de ceai uzate peste suprafețele din lemn și apoi lustruiți cu o cârpă pentru a obține o strălucire bogată. Este important să rețineți că pliculetele de ceai trebuie să fie umede, dar nu ude, pentru a evita  deteriorarea lemnului.

Pliculețele de ceai uzate se pot folosi pentru prepararea cărnurilor

Pliculețele de ceai pot fi un ingredient binevenit în prepararea cărnurilor mai ușoare precum puiul, curcanul și carnea de porc. Puneți mai multe pliculețe de ceai uzate, o cană de apă și carnea dorită într-o pungă care se închide ermetic și lăsați la marinat peste noapte. Taninurile din ceai sunt un frăgezitor natural care va conferi și cărnii o aromă subtilă delicioasă, potrivit bobvila.com.