Evenimentul Zilei > Sport > Novak Djokovic a câștigat Australian Open. A atins un prag istoric
Novak Djokovic a câștigat Australian Open. A atins un prag istoric

Novak Djokovic a câștigat Australian Open. A atins un prag istoric

Novak Djokovic câștigă Australian Open și al 18-lea titlu de Grand Slam. Este pentru a noua oară când câştigă trofeul australian.
Novak Djokovic câștigă Australian Open și al 18-lea titlu de Grand Slam. Este pentru a noua oară când câştigă trofeul australian.
Numărul unu mondial Novak Djokovic a câștigat Australian Open după ce l-a învins cu ușurință pe rusul Daniil Medvedev în finală. Sârbul a câștigat în trei seturi: 7-5, 6-2, 6-2.

Liderul mondial Novak Djokovic a câștigat pentru a noua oară trofeul Australian Open, după o victorie excelentă cu Daniil Medvedev. Meciul a durat o oră și 53 de minute.

Novak Djokovic câștigă Australian Open și al 18-lea titlu de Grand Slam

Djokovic ajunge astfel la un total de 18 titluri de Grand Slam, la doar două distanță de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Aceştia au în palmares fiecare câte 20.

A fost o finală rapidă, poate surprinzător de rapidă ținând cont de forma bună și de dificultățile de match-up pe care le avea Medvedev.

Dar Djokovic, conștient de obstacolul dificil din față, a arătat încă o dată de ce este unul dintre cei mai buni din toate timpurile. Mai ales în situațiile în care miza este una enormă.

Novak a început la un nivel foarte ridicat, apoi a gestionat perfect puținele momente echilibrate ale finalei. După fiecare moment-cheie, a presat și a impus rapid o diferență incredibilă între el și jucătorul rus.

Novak a încheiat finala cu un smash câștigător. Este lovitura sa poate cea mai nesigură. Dar a reuşit.

Mai mult, Novak Djokovic a fost super favorit la titlu de Grand Slam. Pentru că la Melbourne se simte la fel de bine precum Nadal la Roland Garros.

Djokovic are un singur ţel:  să-i egaleze pe rivalii săi

Opt dintre cele 17 titluri de Grand Slam obținute de Novak Djokovic au fost câștigate la Melbourne. Inclusiv șapte din ultimele 10 ediții, iar de patru ori, victima sa în finală, a fost britanicul Andy Murray.

Novak Djokovic, necruțător, aşa cum îl ştim, a avut o motivație în plus pe parcursul carierei sale. Aceea de a-i egala pe marii Roger Federer și Rafael Nadal.

Noleu, cu siguranţă va reuşi, mai ales după meciul fulminant de astăzi de la Australian Open.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.