Evenimentul Zilei > Social > Anunțul care pune pe jar Europa. A fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus
Anunțul care pune pe jar Europa. A fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus

Anunțul care pune pe jar Europa. A fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Finlanda, anunță oamenii de știință. Aceasta ar putea fi extrem de greu de detactat cu ajutorul testelor PCR.

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Finlanda. Există șanse destul de mari ca aceasta să fie extrem de greu de detectat prin testele PCR, mai spun specialiștii în domeniul sănătății.

Fin-796H, noua variantă a virusului, are mutații similare cu cele care au fost descoperite la tulpinile din Africa de Sud și Marea Britanie. Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că varianta finlandeză a virusului are niște particularități unice.

Deși a fost descoperită în această țară, există șanse destul de reduse ca tulpina să își aibă originea aici

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Finlanda. Testele PCR, inutile?

„Tulpina a fost depistată la un pacient săptămâna trecută, astfel că încă nu ști cât de rezistent la vaccinuri”, a declarat Taru Meri, cercetătoare la Vita Laboratories.

Având în vedere faptul că această tulpină are un cod genetic complet diferit de cel al tulpinilor de SARS-CoV-2 descoperite până în prezent, există șanse destul de reduse ca aceasta să fie detectată  de testele PCR. „Aceasta este cea mai importantă informație despre varianta Fin-796H pe care o avem până acum”, a mai precizat cercetătoarea Taru Meri, scrie Yle.fi.

Vineri, Parlamentul Finlandei a aprobat mai multe amendamente pentru modificări temporare la Legea Bolilor Transmisibile. Prin urmare, se pot efectua controale de sănătate obligatorii, inclusiv un test Covid-19 pentru persoanele care sosesc în ţară.

Avem mai multe instrumente pentru a combate boala”, a declarat după aprobare Krista Kiuru, ministrul Afacerilor Familiei şi Serviciilor Sociale.

Amendamentele cor intra în vigoare de luni, și ar putea fi aplicate în următoarele patru luni de zile. Agenţia Administrativă Regională de Stat din sudul Finlandei a anunţat că adunările publice în regiunea Uusimaa a capitalei finlandeze Helsinki vor fi limitate la cel mult 6 persoane

Recent, Guvernul Finlandei a înăsprit restricțiile de intrare în țară, iar autoritățile sunt în alertă din cauza noii tulpini.

Finlanda a înregistrat aproximativ 52.600 de cazuri de Covid-19 şi 726 de decese din cauza bolii infecţioase.