Noile autobuze Mercedes au ajuns la Timişoara

Noile autobuze Mercedes au ajuns la Timişoara

Timişorenii vor putea călători de mâine cu noile autobuze Mercedes achiziţionate de municipalitate. Cele 30 de autobuze cu burduf sunt dotate cu cutie neagră şi câte şapte camere video de supraveghere.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat că fiecare din noile mijloace de transport în comun sunt dotate cu câte două monitoare LCD, şapte camere de supraveghere şi cutie neagră pentru înregistrarea accidentelor. Patru dintre camerele video vor supraveghea călătorii, în interiorul autobuzului, una îl monitorizează pe şofer şi direcţia de mers, iar celelalte două supraveghează din exterior uşile. Astfel vor putea fi depistaţi cei care distrug mijloacele de transport şi hoţii din buzunare.

Autobuzele au o capacitate de 143 de locuri şi mai sunt dotate şi cu o trapă specială pentru cărucioare şi loc dedicat persoanelor cu handicap, dispun de instalaţii de aer condiţionat şi încălzire. "Noile vehicule ale RATT dispun de un sistem automat de înclinare a caroseriei, funcţia de îngenunchere, care facilitează accesul persoanelor vârstnice sau cu dizabilităţi", au mai explicat reprezentanţii municipalităţii. Noile autobuze vor prelua traficul pe liniile principale: 33, 40, 43, probabil Expres 2 şi Expres 7, urmând ca din totalul de 30 să fie puse în circulaţie 25. De asemenea, unul din autobuze va intra pe traseu pentru transportul periurban pe ruta Utvin - Sânmihaiu Român -Sânmihaiu German.

Ne puteți urmări și pe Google News