Nicolăescu: Chiliman este o mare dezamăgire a liberalilor

Nicolăescu: Chiliman este o mare dezamăgire a liberalilor

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu a declarat că primarul sectorului 1, Andrei Chiliman este o mare dezamăgire pentru liberalii din Bucureşti datorită atitudinii politice privind referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar în ciuda acestui fapt, conducerea PNL nu îl va sancţiona în niciun fel.

"Este o mare dezamăgire a liberalilor din Bucureşti ca un ales local în numele PNL, în speţă primar, să ceară venirea cetăţenilor la vot, şi nu să trimită mesaje care nu au nici o legătură cu referendumul de duminică. Prin atitudinea pe care a avut-o primarul Andrei Chiliman, dumnealui singur a optat acolo unde doreşte să fie. Noi nu trebuie să luăm nici o altă măsură organizatorică. cel puţin aceasta este opinia mea, în prezent. În acest moment, pentru noi, lucrul cel mai important este să ne ocupăm de referendum, să îi chemăm pe cetăţeni la vot şi să îl demitem pe Traian Băsescu", a precizat Eugen Nicolăescu. Preşedintele interimar al PNL Bucureşti a adăugat că, în opinia sa, preşedintele interimar al României nu s-a implicat în activitatea PNL prin afirmaţiile făcute, adăugând că înlocuirea lui Andrei Chiliman de la şefia Organizaţiei PNL Bucureşti a fost corectă. "Cât domnul Crin Antonescu este preşedinte interimar al României, şi eu sper că în foarte scurt timp preşedinte al României, nu voi putea avea discuţii politice pe ceea ce se întâmplă în PNL, cu domnia sa", a mai spus Nicolăescu, conform Agerpres. Întrebat dacă liberalii aşteaptă demisia de onoare a lui Andrei Chiliman, liderul PNL a replicat:"cine are onoare procedează aşa cum crede cu cuviinţă". Într-o scrisoare deschisă trimisă joi, edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman îi cere explicaţii preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu pentru semnarea unui protocol cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) care îşi propunea printre altele şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS.

În replică, preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a spus joi că Andrei Chiliman "nu a fost foarte corect" şi că speră ca actuala conducere a partidului să se sesizeze în acest sens şi să îl trimită "în afara PNL". CITIŢI ŞI:
  • Andrei Chiliman îi cere socoteală lui Daniel Chiţoiu privind semnarea protocolului cu CNSC. Atac voalat la Crin Antonescu
  • Preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, spune că a semnat "un calendar"