Nicolae Ciucă, mesaj de mulțumire pentru reușitele avute de când România este membră a FMI. „Acest lucru ne oferă încrederea”

Nicolae Ciucă, mesaj de mulțumire pentru reușitele avute de când România este membră a FMI. „Acest lucru ne oferă încrederea”

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când țara noastră a devenit membră a FMI. Premierul a avut doar cuvinte de laudă pentru asistenţa tehnică şi financiară de care statul a beneficiat.

Nicolae Ciucă a primit, joi la Palatul Victoria, delegaţia Fondului Monetar Internaţional. Premierul român a ținut să mulțumească reprezentanţilor Fondului pentru asistenţa tehnică şi financiară de care statul nostru a avut parte, în special de când membru a FMI.

Premierul Nicolae Ciucă a apreciat evaluările pozitive ale misiunii Fondului Monetar Internaţional, dar şi îndrumările făcute la nivelul politicilor fiscale în vederea crizei care a speriat omenirea.

„M-am bucurat să văd că evaluările evidenţiază creşterea economică obţinută de România în condiţiile dificile în care ne aflăm. Acest lucru ne confirmă că măsurile pe care le-am luat în această perioadă au fost corecte şi ne oferă încrederea pentru a continua reformele şi politicile guvernamentale pe care ni le-am asumat. Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă reforme care garantează o dezvoltare sustenabilă şi eficientă", a subliniat premierul Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ciucă reamintește eforturile autorităților

Prim-ministrul Ciucă a anunțat eforturile autorităţilor, în conjunctura geo-politică şi economică actuală, de a asigura sprijin pentru refugiaţii din Ucraina şi de a creşte rezilienţa economiei la factorii externi, care au un impact important la nivelul economiei naţionale şi regionale. Acesta a precizat și ce noi măsuri s-au luat.

Sursă: Facebook/ Nicolae Ciucă

„România are capacitatea şi dorinţa de a deveni independentă energetic în următorii ani. Investiţiile în noi capacităţi de producţie energetică, precum şi exploatarea gazului din Marea Neagră vor asigura independenţa energetică a României şi ne vor oferi oportunitatea de a deveni un pilon important pentru securitatea energetică a Europei", a declarat prim-ministrul.

Sprijin pentru România

Ciucă a reamintit și de pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei, acordă pentru investiţii şi dezvoltare 60% din suma alocată, iar în prezent circa două treimi din acest pachet de măsuri este deja implementat. Executivul abordează integrat fondurile care contribuie la dezvoltarea ţării, menţionând programele operaţionale aferente cadrului financiar multianual 2014-2020, dar şi celui pentru perioada 2021-2027.

„Acest raport reprezintă pentru Guvernul României nu doar o fotografie de etapă pentru situaţia economică a ţării, dar şi un vot de încredere primit din partea uneia dintre cele mai importante instituţii financiare internaţionale, care cunoaşte îndeaproape evoluţia noastră din ultimii zeci de ani", a declarat Nicolae Ciucă.