Evenimentul ZileiSocialNews Alert. S-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie

News Alert. S-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie

News Alert. S-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie
Un nou caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat, marţi, la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Un nou caz de infectare cu tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie! Un nou caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat, marţi, la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța, potrivit Antena 3. Pensionarul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020. În 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

În perioada 4 ianuarie-6 ianuarie 2021, bărbatul a fost internat în Constanța, după care, pe 7 ianuarie, a ajuns  într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie, pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv. S-a ridicat suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, apoi s-a făcut secvențierea cu confirmare marți 26 ianuarie.

Autoritățile precizează că pacientul nu a călătorit în Marea Britanie. Nu a venit nici în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanța are în desfășurare o nouă anchetă pentru acest caz.

Al patrulea caz al noii tulpini SARS-CoV-2 a fost înregistrat la Suceava

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate în total 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie, în 5 ianuarie. Pacientul a fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie la CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și, din 11 ianuarie, în Spitalul Județean Suceava. El a rămas internat acolo până în data de 22 ianuarie. Când a devenit simptomatic, bărbatul era în carantină la domiciliu, precizează Ministerul Sănătății.

În data de 24 ianuarie, pacientul s-a reinternat în spitalul județean, la secția de Boli Infectioase. Se află și în prezent aici, pentru investigații și tratament. Este al patrulea caz înregistrat oficial în țara noastră. DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat 4 contacti direcți care se află în carantină, sub supraveghere.

Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino din București.


Accesează: