Ca sa va informati corect despre contributia pe care cele mai noi sobe pe lemne o au in incalzirea locuintelor noastre, urmariti sfaturile si recomandarile de mai jos.

De ce mai folosim sobe pe lemne in prezent?

Sobele pe lemne raman si astazi indispensabile, acest lucru fiind valabil mai ales in zonele rurale ale tarii, unde se poate intampla sa fie singurele surse de caldura disponibile de mii de ani. Datorita combustiei pe lemn, proprietarilor le este la indemana sa controleze si cheltuielile pentru incalzire.

In acest fel, fiecare proprietar sau utilizator al unei sobe pe lemne stie cate lemne sunt necesare pentru a-si asigura caldura in sezonul rece. Lemnul de foc se achizitioneaza in metri cub, iar aceasta cantitate poate fi diferita in functie de camera in care sunt utilizate pentru soba.

Pentru un bun randament de combustie, acestea trebuie sa fie bine uscate si sa apartina unei familii de lemne cu putere calorica ridicata, pentru a emana caldura pentru o durata de timp cat mai mare.  Cel mai indicat este sa folositi lemn uscat pentru cel putin un an de zile.

Sunt aceste sobe pe lemne sigure?

Cu siguranta da, insa trebuie instalate si intretinute in mod coerspunzator. Cand vine vorba de sobe pe lemne, nu doar focarul trebuie curatat, ci si sistemul aferent de evacuare. Ca sisteme de incalzire, sobele pe lemne difera de seminee, atat din punct de vedere al aspectului, cat si al randamentului: desi nu sunt concepute pentru a deveni puncte focale intr-o incapere, sobele sunt cu siguranta mai functionale pentru incalzirea unei locuinte. In plus, sobele pot fi folosite si in alte scopuri, precum gatirea alimentelor sau incalzirea apei, lucru ce le face foarte utile in zonele extra urbane ale tarii.

In prezent insa, cele mai recente tipuri de sobe sunt mai complexe decat cele de altadata, cu un design mai atragator si mai eficient pentru radierea caldurii. Unele astfel de sisteme de incalzire sunt prevazute si cu termostat, precum o centrala termica.

Soba se alege in functie de dimensiunea camerei in care va fi instalata

La achizitia unei sobe pe lemne, fiecare utilizator trebuie sa stie dimensiunile spatiului in care urmeaza sa fie amplasata: o soba de dimensiuni mici nu va avea capacitatea de a incalzi corespunzator o incapere mare si inalta.  Pentru a ramane eficiente, aceste sobe pe lemne trebuie sa fie amplasate in incaperile casei utilizate cu cea mai mare frecventa.

O soba pe lemne este o buna alegere pentru bucatarie, dar si pentru living, si este ideala pentru locuintele din zone geografice rustice.

Unde gasim sobe pe lemne moderne si performante?

Seminee expert este o companie specializata in constructia si instalarea de sisteme de incalzire, asa cum sunt si sobele pe lemne.

Pentru o alegere informata si servicii de instalare si mentnanta sigure, intra in contact cu Seminee-expert si descopera aici  catalogul de produse care iti vor incalzi inima si locuinta.

Contacteaza acum Seminee expert la 0721 280 587 sau [email protected]  si pregateste-te de o iarna blanda si confortabila.

 

 

Te-ar putea interesa și: