Evenimentul Zilei > Actualitate > Nervi si abandon la „cel mai slab Eurovision”
Nervi si abandon la „cel mai slab Eurovision”

Nervi si abandon la „cel mai slab Eurovision”

Andreea Balan si Mandinga s-au retras din competitie, in timp ce Nico, Andra si Marcel Pavel au intrat in cursa pentru finala de la Helsinki.

Selectia nationala a concursului Eurovision se anunta si anul acesta una "cu scantei" si multe orgolii, in timp ce membrii juriilor care au desemnat cele 24 de melodii semifinaliste sustin ca, din punct de vedere al calitatii pieselor inscrise, este cea mai slaba editie de pana acum.

La doar o zi dupa anuntarea rezultatelor, Andreea Balan, calificata cu doua piese, si trupa Mandinga s-au retras din competitie. Acesti concurenti vor fi inlocuiti de Nico, Loco Mondo si Wassabi (melodiile au fost alese in ordinea punctajului, dintre piesele de rezerva).

Miercuri seara, imediat dupa aflarea rezultatelor, Toni Poptamas (calificat cu trei melodii) si-a retras o piesa si a fost inlocuit de trupa Respect.

In ciuda acestor retrageri, semifinalele (27 ianuarie si 3 februarie) si finala (10 februarie) vor beneficia de cateva nume importante ale scenei muzicale romanesti: Nico, Andra si Marcel Pavel (considerati unele dintre cele mai bune voci din Romania) si compozitorii Marius Moga si Eduard Carcota (autorul piesei "Tornero").

Marius Moga este calificat cu trei melodii, iar Costi Ionita, care declara inainte de preselectie ca nu s-a inscris anul acesta, este autorul a doua piese participante in semifinala.

"E grav ce se intampla"

"Colaboratorii mei, Marcel Prodan si Negrutu Constantin, au vrut sa-mi faca o surpriza si au inscris piesele. Nu vreau sa-mi asum toate meritele pentru aceasta calificare, si ei au avut o contributie importanta", a spus Ionita, care considera ca lupta pentru Helsinki (oras in care va avea loc cea de-a 52-a editie a Eurovisionului) va fi dura.

Nu de aceeasi parere au fost si membrii celor cinci jurii (presa, TVR, compozitori, radiouri, case de discuri) care au ales, miercuri, piesele semifinaliste. Cu toate ca anul acesta au fost inscrise 255 de piese, un numar-record, calitatea melodiilor a fost foarte slaba, potrivit membrilor juriilor.

"E grav ce se intampla, mi-a lasat un gust amar. Mi se pare incredibil ca din 255 de piese nu exista una sau doua care sa intruneasca toate calitatile pentru Eurovision", a declarat Mihai Ogasanu, unul dintre compozitorii din generatia tanara.

"Anul trecut am crezut ca e cel mai prost an, insa nici nu se compara cu ce s-a intamplat acum. N-am putut sa alegem nimic care sa ne reprezinte. Am ales pentru ca trebuia sa alegem", a spus compozitorul Ionel Tudor.

"E crima ce se intampla in muzica romaneasca. Nu cred ca avem vreo sansa sa iesim in primii zece, la Eurovision", a adaugat el, parere impartasita si de alti membri ai juriului, printre care Adi Despot, Serban Huidu, Cornel Fugaru si Titus Andrei.

Pretexte

"Strainatatea" boicoteaza concursul

Andreea Balan a anuntat ca se retrage deoarece are un concert in Germania, pe 10 februarie, in ziua in care este programata finala nationala.

"Ma flateaza ca au fost alese doua piese ale mele, asta demonstreaza ca sunt bune. Din pacate, nu voi putea participa, pentru ca am concerte in Germania, in acea perioada. Cand am semnat contractul pentru acest turneu, nu stiam pe ce data este programat Eurovisionul", a declarat Andreea Balan.

Mandinga a renuntat la competitie deoarece solistele trupei se afla in aceste zile in Cuba si nu pot ajunge in Romania in timp util pentru a filma, la TVR, videoclipul piesei cu care ar fi urmat sa participe.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: