Evenimentul Zilei > Actualitate > „Naşu'” se ţine de „găinării”
„Naşu'” se ţine de „găinării”

„Naşu'” se ţine de „găinării”

Sandu s-a făcut de râs cu un tertip hilar: a prezentat o scrisoare prescurtată de la FIFA. Forul mondial le-a dat dreptate celor de la Craiova!

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, nu mai ştie pe unde să scoată cămaşa în scandalul legat de dezafilierea Craiovei şi s-a dedat la un tertip penibil, ca săşi apare punctul de vedere.
FRF a publicat joi, pe siteul oficial, câteva pasaje (cele care i-au convenit lui Sandu) dintr-o scrisoare primită de la FIFA. Mesajul "Naşului" a fost că, din cauza acţiunilor lui Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, echipe româneşti riscă excluderea din competiţiile internaţionale.
Mitică Dragomir a adăugat, în stilul său alarmist şi bombastic, că "Gata, ne curăţăm!". Cele mai importante pasaje din scrisoarea de la FIFA îi dau însă dreptate Craiovei!
"În ceea ce priveşte litigiul dintre Federaţia Română de Fotbal (denumită în prezentul FRF) şi SC Fotbal Club "U" Craiova SA, dorim să reluăm cele de mai sus şi să subliniem faptul că dacă litigiul în cauză poate face exclusiv obiectul arbitrajului depinde nu numai de obligaţiile prevăzute în Statutul FIFA, ci şi de prevederile legislaţiei naţionale din România. În cazul în care legislaţia din România interzice în mod obligatoriu arbitrajul pentru anumite litigii, FRF nu poate impune membrilor săi recurgerea la o procedură de arbitraj", s-a menţionat în respectiul document.
Cu alte cuvinte, Universitatea nu era obligată să meargă la TAS, iar FIFA a întărit că trebuie respectată, în primul rând, legislaţia ţării! Sandu şi Dragomir au spus în repetate rânduri că FIFA şi UEFA ar putea dezafilia orice federaţie care nu le respectă regulile, dar chiar forul mondial i-a contrazis!
În plus, de nicăieri nu rezultă că FIFA ar fi somat FRF cu sancţiuni de vreun fel, dacă va repune în drepturi Universitatea, aşa cum au susţinut Mircea Sandu şi Mitică Dragomir!
Sandu a dat şi ieri un comunicat hilar: i-a acuzat pe olteni că au interpretat actul în favoarea lor!
Citiţi şi:

  • În războiul cu Mititelu, FRF invocă Convenţia de la New York din 1958
  • Fotbalul românesc, la un pas de Apocalipsă!
  • Adio, TAS! Forul de la Lausanne nu mai poate fi apelat ca ultima instanţă
  • Dragomir continuă să-şi bată joc de soarta Craiovei