Năstase: „Nimeni din PSD nu m-a apărat” | VIDEO

Năstase: „Nimeni din PSD nu m-a apărat” | VIDEO

Liderul social-democrat le-a reproşat colegilor că nu i-au blocat dosarele în parlament, avertizându-i că Băsescu e pe urmele lor.

Cu două zile înainte să-şi piardă imunitatea parlamentară, Adrian Năstase le-a reproşat colegilor din conducerea PSD că l-au lăsat baltă. Într-un discurs lacrimogen, ţinut ieri în şedinţa Biroului Permanent al PSD, Năstase şi-a exprimat „nemulţumirea” şi „dezamăgirea” că nu a fost sprijinit deloc în problema „dosarelor instrumentate politic” şi a fost lăsat să ajungă pe mâna justiţiei lui Băsescu. „Nimeni din partid nu m-a apărat. Nu a ieşit nimeni să spună că aceste dosare sunt politice”, s-a plâns Năstase, acuzând „lipsa de solidaritate”, susţin surse din partid. El i-a avertizat pe liderii PSD să nu se amăgească că vor avea parte de linişte, pentru că vor fi următoarele ţinte ale lui Traian Băsescu.

„Ce se întâmplă acum este o încălcare a procedurilor. Se creează un precedent periculos. Nu vă daţi seama! Acum e cazul meu, dar vor urma şi alţii”, a spus Năstase, încercând să obţină pe ultima sută de metri o poziţie fermă a PSD împotriva trimiterii sale în justiţie.

Membrii Biroului Permanent al PSD l-au lăsat să-şi încheie pledoaria, fără să încerce măcar să-l compătimească cineva. În timp ce Năstase se tânguia, liderii social-democraţi îşi consultau preocupaţi hârtiile de pe masă sau se uitau insistent la telefoanele mobile. Văzând că nici Geoană, nici altcineva de la masă nu sare să propună o acţiune solidară în parlament pentru blocarea dosarelor sale, Adrian Năstase s-a dat bătut. El i-a informat pe liderii PSD că va cere grupului să voteze pentru trimiterea sa în justiţie.

Viorel Hrebenciuc „şi-a pus piciorul în ghips”

Camera Deputaţilor va dezbate miercuri cererea Parchetului privind începerea urmăririi penale în dosarele lui Adrian Năstase. Este vorba de dosarele „Mătuşa Tamara” şi „Zambaccian 2” în care e acuzat de luare de mită. Deja un al treilea dosar, „Trofeul calităţii”, în care a fost cercetat, a fost trimis în instanţă.

La nivelul deputaţilor PSD nu s-a decis ce poziţie se va adopta la votul din plen. Viorel Hrebenciuc, liderul deputaţilor PSD, a lipsit ieri de la şedinţă şi va fi plecat într-o deplasare externă toată săptămâna. Ca şi el, vor lipsi şi alţi deputaţi PSD care nu vor să se complice cu un vot anti-Năstase. Cei care se vor prezenta vor vota „pentru”, aceasta fiind sugestia conducerii PSD, la dorinţa expresă a lui Năstase.

Soarta celor două dosare a fost discutată ieri şi şi în coaliţia PDL-PSD. Hotărârea a fost să se voteze pentru începerea urmăririi penale. Decizia va fi luată prin votul majorităţii simple a deputaţilor prezenţi. Camera Deputaţilor a modificat ieri regulamentul în urma deciziei Curţii Constituţionale care a invalidat procedura iniţială conform căreia era necesară o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor. În urma acestei modificări, este nevoie de votul a mai puţin de 100 de deputaţi.

PROFIL Geoană caută „dotările” prezidenţiabilului în zona zoomorfă

Adrian Năstase s-a autopropus din nou candidat al PSD pentru preşedinţia României şi a venit cu precizări privind profilul celui care trebuie să se bată cu Băsescu. „Dacă PSD va merge cu o variantă foarte liniştită, moale, o variantă fără dinţi în campania electorală, un astfel de candidat are şanse mai mici”, a spus Năstase. În discuţie a intrat şi Marian Vanghelie, care spune că printre liderii PSD nu a văzut „pe nici unul fără dinţi.” „Cred că dorea să se refere că trebuie un candidat cu dinţi mai tari. Îl găsim, îl verificăm. Ştiţi care e formula la şerpi, cum li se verifică dinţii? Această formulă o aplicăm. Găsim unul cu dinţi foarte tari. În momentul în care prinde căpăţâna celui care trebuie, să i-o sfărâme.” Discuţia despre „dinţi” şi „căpăţâni sfărâmate” nu i-a sunat bine lui Geoană, amintindu-i de „colţii” lui Mitrea înfipţi în beregata sa. „Eu cred că, în primul rând, e nevoie de un candidat care să-l bată pe Traian Băsescu. Cu ce dotare vine respectivul candidat, asta e o problemă legată mai degrabă de zona zoomorfă”, a conchis Geoană.

Ne puteți urmări și pe Google News