Pe data de 31 iulie, Fundaţia Nadia Comăneci, împreună cu cotidianul "Evenimentul zilei", lansează ediţia a II-a a cărţii "Scrisori către o tânără gimnastă", scrisă de fosta mare gimnastă Nadia Comăneci.
"Scrisori către o tânără gimnastă", carte tipărită la Editura Humanitas, este un proiect al Fundaţiei Nadia Comăneci.
Cartea cuprinde o serie de minieseuri care surprind momente-cheie din cariera şi din viaţa celei care a devenit prima gimnastă din lume notată cu 10 după prestaţia de la paralele inegale din cadrul Olimpiadei din 1976, de la Montreal.
Sunt trecuţi în revistă primii paşi făcuţi de Nadia Comăneci în gimnastică, sub îndrumarea antrenorilor Bela şi Martha Karoly, primele concursuri, munca pe care a depuso până la dobândirea primei note de 10 din istoria gimnasticii, dar şi momentele evadării din România comunistă şi greutăţile prin care a trecut la început în SUA, unde s-a stabilit.
"Sper ca, prin această carte, să ajung la inima românilor şi a viitoarelor gimnaste care visează să atingă performanţa", a declarat "Zeiţa de la Montreal".

Nadia Comăneci îşi dezvăluie momentele importante ale vieţii în cartea autobiografi că „Scrisori către o tânără gimnastă”
FOTO: FUNDAŢIA NADIA COMĂNECI

"Visul din 1976, pe care nu-l împart cu nimeni, a fost să-mi creez un vis numai al meu. Nu aveam pe cine să urmez, părinţii mei nu fuseseră sportivi, aşa că nu aveam cum să le calc pe urme. Visul meu era să mă descopăr, să aflu de ce sunt în stare, să mă capacitez şi să fiu mai bună decât celelalte", mărturiseşte Nadia Comăneci, în cartea auto-biografică, pe care o dedică soţului ei, Bart Conner, "cel care îmi este atât soţ, cât şi cel mai bun prieten. De la primul nostru sărut, din 1976, drumul a fost tare lung şi nu-mi imaginez că l-aş fi putut face alături de altcineva, sau că ar putea exista un altul despre care să fiu mai mândră că-l pot numi tovarăşul meu de viaţă".
<iframe width="633" height="475" src="http://www.youtube.com/embed/POfe2atJ2Jo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>