Evenimentul Zilei > Social > Muzicieni români la Paris
Muzicieni români la Paris

Muzicieni români la Paris

ICR Paris organizează, în perioada 27 septembrie și 3 octombrie 2010, festivalul Nopți clasice la Palatul Béhague cu invitați de excepție, români și străini.

Mari muzicieni precum Richard Galliano, Jean-Claude Vanden Eynden, Jean-Claude Pennetier, Gordan Nikolic sau Gilles Apap se alătură artiștilor români de talie internațională  Sarah Nemtanu, Mihaela Ursuleasa sau Cvartetului Enescu într-o serie de concerte dedicate operei lui Enescu și a contemporanilor săi europeni.

Sub direcția artistică a muzicanului Alin Predoi, festivalul Nopți clasice la Palatul Béhague aduce vibrațiile romantice ale lui Ravel, Sarasate, Enescu, Bartok, Mendelssohn sau Gabriel Fauré sub bolțile mitice ale Sălii bizantine de teatru a Palatului Béhague, fastuos sediu al Ambasadei României în capitala franceză.

Cu ocazia concertelor, publicul parizian este invitat să descopere unul dintre cele mai frumoase hoteluri particulare din Paris. La sfîrșitul secolului al XIX-lea, în saloanele împodobite cu lambriuri prețioase, amfitrioana Martine de Béhague primea oaspeți de seamă, printre care Proust, Rodin, Paul Valéry sau Gabriel Fauré.

Evenimente artistice și mondene sporesc faima acestui hotel unic, odată cu construirea, în 1898, a celei mai spațioase săli private de teatru din Paris, dotată cu 600 de locuri, orgă și un sistem original de ecleraj. În 1905, în decorul bizantin al acestei săli de spectacol, Gabriel Fauré și-a dirijat opera Requiem iar Isadora Duncan a dansat pe aceeași scenă în 1909, sub privirile admirative ale lui Rodin.

Festivalul Nopți clasice la Palatul Béhague, organizat de ICR Paris în colaborare cu Ambasada României în Franța și Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris, face parte din seria de evenimente Săptămâna Culturilor Străine la Paris, dedicată patrimoniului a 46 de țări.  

Festivalul are loc între 27 septembrie și 3 octombrie 2010 în Sala Bizantină a Palatului Béhague, sediul Ambasadei Roumâniei în Franța, 123 rue Saint-Dominique, 75007 Paris (M° Ecole Militaire). Intrarea este liberă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: