Muncitori români, ținuți în sclavie în Spania. Rețeaua a fost descoperită de Poliție

Muncitori români, ținuți în sclavie în Spania. Rețeaua a fost descoperită de Poliție Sursa foto: Arhiva EVZ

Un grup de 11 români erau ținuți în sclavie, în Spania, și obligați să muncească în condiții subumane pe plantațiile de măslini.

Un grup de 11 muncitori români erau ținuți în sclavie în Spania.

Un grup de 11 români erau ținuți în condiții de sclavie și forțați să muncească la cules măsline în Spania. Muncitorii erau supravegheați de alți șapte conaționali care îi exploatau fără milă, conform publicației Știri Diaspora.

Poliția a intervenit, vineri, și i-a eliberat pe cei 11 muncitori de pe o plantație de măslini din provincia Malaga. Polițiștii spun că muncitorii români erau ținuți în condiții subumane și nu aveau nici un pic de libertate de mișcare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceștia erau cazați într-o încăpere foarte mică, dintr-o anexă izolată din cadrul fermei, fără apă curentă sau toaletă. Polițiștii susțin că românii nu aveau nici un pic de intimitate în această cameră. Ei erau nevoiți să se odihnească împreună, pe saltele așezate pe baze de paleți sau stive de cărămidă.

Români ținuți în sclavie în Spania

În urma primelor cercetări, s-a stabilit victimele, care erau ținute cu forța, și cei care le exploatau provin din aceeași localitate, Movileni. Acolo, cei 11 muncitori au fost recrutați și convinși să meargă la lucru în Spania pentru câteva luni. Victimele au fost păcălite că vor beneficia de condiții foarte bune trai și de salarii mari.

Doar că promisiunile de acasă nu s-au potrivit cu realitatea din teren.

După ce au ajuns în Spania, muncitorii din Movileni au fost ținuți în captivitate de cei șapte conaționali exploatatori. Începând din noiembrie cei 11 români au fost plimbați din plantație în plantație, la muncă. Aceștia erau puși să muncească pe plantațiile de măslini, în cele mai dure condiții.

Răpitorii le-au interzis să plece și i-au supravegheat în permanență să nu fugă. Ei nu aveau voie să intre în contact cu nimeni din afara grupului. Practic, timp de câteva luni, până au fost eliberați, românii au trăit precum sclavii.

Polițiștii care investighează cazul cred că situația lor era cunoscută și de fermierii care îi angajau la muncă. Însă aceștia nu aveau nici un interes să vorbească deoarece românii munceau la negru, pe bani mai puțini.