MRU: Sunt persoane în PDL cu care NU VREAU să mă asociez

MRU: Sunt persoane în PDL cu care NU VREAU să mă asociez

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a spus, astăzi, la realitatea.net, că a ales să candideze pentru un fotoliu de parlamentar într-un colegiu din Arad, dar acest lucru nu-l face să fie mai puţin ieşean. Totodată, fostul premier a declarat că sunt persoane în PDL cu care nu doreşte să fie asociat. Cât priveşte o posibilă candidatură la prezidenţiale, MRU a spus că, deocamdată îşi doreşte succesul din alegerile din 9 decembrie.

"O candidatură la Arad nu mă face mai puţin ieşean. Am părăsit oraşul, fizic, de 14 ani. După prezent, aş fi bucureştean. O candidatură la Arad e susţinută de mai multe raţiuni. Una vine însuşi din contrucţia Alianţei. Este o candidatură capabilă să multiplice şansele pentru toţi candidaţii dreptei, indiferent din ce regiune sunt. Nu sunt mai puţine ieşean, sunt mult mai mult optim pentru toată comunitatea românească interesată de alternative", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la realitatea.net. A preferat să meargă singur. "Sunt persoane în PDL cu care nu doresc să fiu asociat" Totodată, MRU a spus că a fost de multe ori invitat să intre în PDL dar a preferat să meargă singur, cel puţin deocamdată. "Au fost multe invitaţii de a intra în PDL. Am preferat să merg de unul singur, cel puţin deocamdată, fără ca aceasta să însemne vreo întrerupere în dialogul pe care îl acum cu PDL. Mă bucur că există o simpatie declarată pentru mine la nivel local", a spus Ungureanu. Întrebat dacă s-a simţit trădat de PDL în momentul în care guvernul MRU a picat, Ungureanu a răspuns: "M-am simţit trădat de anumiţi membri, foşti membri ai PDL, dar nu de partidul ca atare". "Există persoane în PDL cu care nu doresc să fiu asociat. Nu dau nume", a mai spus Ungureanu. Despre prezidenţiale Cât priveşte o posibilă candidatură la prezidenţiale, MRU a spus că, deocamdată îşi doreşte succesul din alegerile din 9 decembrie. "Vom vedea. Acest lucru nu se poate gândi în momentul de faţă decât în termenii unor aspiraţii şi ai unui obiectiv politic", a spus MRU. Întrebat dacă îşi doreşte să fie preşedintele României, MRU a răspuns: "Puteţi să îmi puneţi întrebarea asta în 2013. (...)Ceea ce contează este scopul esenţial: victoria în 9 decembrie. Comportamentul matur, rece, pragmatic, credibil şi vizionar este esenţial. Eu cred că noi îl avem. Vrem să îmbunătăţin tipul de reprezentare în Parlament". Sondajele, o poză de moment În ceea ce priveşte sondajele, MRU a spus că are o atitudine foarte sobră, reticentă. "Sunt o poză de moment, un instantaneu. Evident prin însumarea mai multor date statistice poţi eventual ghici un trend şi presupune ce va urma. Există o evidentă dinamică a popularităţii şi a nivelului de încredere. În general, cine se află la putere beneficiază de o investiţie de încredere suplimentară. Ceea ce contează apoi e lupta politică din opoziţie. Sunt destul de liniştit în momentul acesta şi, chiar cu atacurile aduse împotriva mea, îmi văd liniştit de proiect", a declarat Ungureanu. A citit din Marx şi i-a folosit în viaţă

Întrebat dacă a citit din Marx în perioada tinereţii şi dacă i-a folosit în viaţă, MRU a răspuns afirmativ. "Părţi din Marx care puteau fi digerabile pentru un adolescent, alături de alte lecturi filosofice ample, au trecut pe sub ochii mei. Pentru admiterea la facultate se cerea o probă de filosofie pe seama manualului de clasa a XII-a. Acel manual era o reprezentare marxistă a lumii. Facultatea a însemnat şi filosofie de stânga şi de dreapta şi filosofi marxişti sau neo-marxsişti", a spus fostul premier. CITIŢI ŞI:

  • PDL şi-a validat astăzi listele de candidaţi. VEZI unde candidează liderii ARD şi cine a rămas pe dinafară
  • Monica Macovei: Nominalizarea candidaţilor ARD e răspunderea partidelor, nu a Comisiei de Etică
  • Baconschi, resemnat: "Parlamentul arată suficient de bine şi fără mine"
  • Udrea: Nu am probleme cu criteriile de integritate
  • Macovei n-o vrea pe Udrea candidat din cauza unei "aversiuni personale"
  • Candidaţii PDL, la judecata Monicăi Macovei
  • Sulfina Barbu despre Sever Voinescu: Partidul l-a rugat să candideze, dar nu a mai vrut

Ne puteți urmări și pe Google News