Evenimentul Zilei > Actualitate > MRU: Guvernul a încălcat la Oltchim memorandumul de privatizare
MRU: Guvernul a încălcat la Oltchim memorandumul de privatizare

MRU: Guvernul a încălcat la Oltchim memorandumul de privatizare

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu s-a declarat sceptic cu privire succesul privatizării Oltchim, precizând că Guvernul a încălcat atât memorandumul de privatizare pe care l-a aprobat, precum şi scrisoarea de intenţie cu FMI şi CE privind necesitatea unui investitor strategic.

"Personal, sunt destul de sceptic că un asemenea proces de privatizare, indiferent de felul în care a fost condus şi modul cum a fost făcut auditul iniţial, are şanse de succes. Aş dori să pot fi infirmat. Problema cea mare ţine în primul rând de felul cum a fost respectat memorandumul de privatizare al Oltchim, aprobat acum aproape o lună de Guvern, care spune că Oltchim se vinde la pachet cu datoriile către AVAS şi Electrica Furnizare. (…) Oltchim pare să fi fost cumpărat fără creanţe, care rămân în continuare în proprietatea statului, şi acesta este un prim semn de întrebare pe care îl avem faţă de chestiunea în discuţie", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
Acesta a amintit că scrisoarea de intenţie cu FMI şi Comisia Europeană privind privatizarea Oltchim menţiona necesitatea unui investitor strategic, iar în condiţiile actuale nu se poate pune problema unei "privatizări cu orice preţ".

"Nu cred că se poate pune problema unei privatizări cu orice preţ a Oltchim. Specificul industrial al capacităţilor de producţie din cadrul combinatului, faptul că există nemumărate consecinţe probabile de ordin social la adresa zonei în care se află combinatul, e vorba de oraşul Râmnicu Vâlcea cu zona înconjurătoare, toate aceste chestiuni împiedică în opinia noastră o privatizare făcută cu orice preţ. Dimpotrivă, procesul de privatizare aici trebuia gândit foarte atent, popularizat ca ofertă de privatizare peste tot unde există investitori de talie capabili să ofere Oltchim o şansă economică viabilă şi populaţiei din zonă, de asemenea, capacitatea de a supravieţui", a mai  spus liderul Forţei Civice, care a subliniat că, în continuare, Oltchim rămâne expus riscurilor de executare silită şi de faliment.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: