„Sunt convinsă că se joacă alegerile prezidenţiale la această moţiune. Altfel nu văd de ce domnul preşedinte Iohannis ar fi aşa de înverşunat ca această moţiune să treacă şi acest guvern să pice. Cred că şi-a făcut din asta un obiectiv electoral. Dar, dacă moţiunea va trece, şansele mele de a ajunge în turul II nu vor scădea”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a fost întrebat de o eventuală variantă prin care, invocând un articol din Constituție, președintele Klaus Iohannis să constate vineri că acest Guvern nu mai îndeplinește criteriile și că nu mai e Guvern, evocând cele 45 de zile de interimat și pornind de aici să meargă la CCR pentru a arăta că Guvernul este în ilegalitate și pentru a-l destitui.

„Acest lucru arată dorința președintelui și a celor care nu pot să dărâme Guvernul prin moțiune de cenzură, să plece acest Guvern de la guvernare și să avem un Guvern nou pus de domnul Klaus Iohannis. Nu există așa ceva. 45 de zile înseamnă interimatul pentru un ministru. Primul ministru nu poate să fie înlăturat decât dacă își dă demisia sau prin moțiune de cenzură. Nu există așa ceva. Probabil că știind că moțiunea de cenzură nu va trece caută alternative pentru a face un nou atac la adresa Guvernului. Dar noi ne-am obișnuit, eu sunt destul de puternică pentru a depăși aceste lucruri care vin asupra pimului ministru și asupra Guvernului”, a precizat Viorica Dăncilă în direct la Antena 3, potrivit dcnews.ro