Campioana României la fotbal a dat lovitura în Elveţia: CFR Cluj a câştigat cu 2-1(0-1) partida cu FC Basel, disputată marţi seară, pe arena "Jakob- Park", în prima manşă din playoff- ul Ligii Campionilor şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în grupele competiţiei. Partida-retur va avea loc miercurea viitoare, pe arena "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj.
Este nepotul lui "Mitică din Senegal"
"Feroviarii" au suferit serios în prima repriză (pe care elveţienii au încheiat- o în avantaj, graţie golului lui Streller), dar au fost readuşi la viaţă de Modou Sougou (27 de ani), care a reuşit o "dublă" în decurs de numai 5 minute. Acelaşi Sougou a fost aproape de a le face clujenilor returul mult mai uşor, trimiţând balonul în bară în minutul 85, iar în ultimele secunde de joc, a tras în portarul advers de la numai câţiva metri. "Pentru Sougou, trebuie lăudat Iuliu Mureşan, fiindcă el este şeful scouterilor", a spus, la sfârşitul meciului, Arpad Paszkany, patronul clubului CFR Cluj.
"L-am remarcat pe Sougou de acum trei ani. Juca la Academica Coimbra. L-am văzut şi pe DVD-uri, l-am urmărit şi pe viu, împreună cu Răzvan Zamfir (n.r. – directorul executiv al clubului CFR). N-am putut să-l luăm atunci, pentru că avea oferte din Anglia şi de la echipe bune din Portugalia, iar impresarii îl sfătuiau să nu semneze cu noi. Până la urmă, niciuna dintre oferte nu s-a concretizat, iar în 2011 l-am transferat la CFR", a declarat ieri, pentru EVZ, Iuliu Mureşan, preşedintele clubului din Gruia.
Conducătorul ardelenilor ne-a dezvăluit că mijlocaşul senegalez este un fotbalist cult, iar unchiul său a fost o vreme echivalentul din Senegal al lui Dumitru Dragomir Dragomir, preşedintele LPF: "Moudou Sougou este un băiat foarte bine educat, este unul dintre cei mai civilizaţi jucători din lot. Provine dintr-o familie de intelectuali, iar unchiul lui a fost o vreme preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Senegal.
În timpul liber, îi place să lectureze cărţi de filosofie. Este exact opusul lui Lacina Traore, care, când a venit la Cluj, l-am învăţat alfabetul şi cum să mănânce! Sougou are un băieţel, îl mai aduce la antrenamente, şi toată lumea din club l-a îndrăgit. Ar putea deveni un fotbalist bun, are de acum viteza tatălui. Moudou mai are un frate fotbalist, care a fost şi el în probe la noi, dar nu l-am oprit".