Evenimentul Zilei > Social > Suedia schimbă foaia. S-au luat cele mai crunte măsuri pentru populaţie
Suedia schimbă foaia. S-au luat cele mai crunte măsuri pentru populaţie

Suedia schimbă foaia. S-au luat cele mai crunte măsuri pentru populaţie

Noile restricții care intră în vigoare, includ obligativitatea măștilor de protecţie în transportul public, restricţii în baruri și restaurante care nu vor mai avea voie să vindă alcool până în ora 20:00 în loc de ora 22:00.
Suedia întărește restricțiile la nivel național asupra coronavirusului, cerând oamenilor să lucreze de acasă. Mai mult, s-a redus numărul permis în restaurante, magazine și săli de sport începând de săptămâna viitoare.

Aşadar, guvernul Suediei a introdus cele mai dure măsuri în încercarea de a opri un al doilea val al epidemiei de COVID-19, printre care recomandarea purtării măştii sanitare în transportul public şi închiderea locurilor de muncă publice neesenţiale, încurajând munca de acasă acolo unde se poate.

Nu este posibilă revenirea la o viaţă cotidiană normală. O pandemie este o chestiune de viaţă şi de moarte, a declarat premierul suedez Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Unde a greşit Suedia

Țara scandinavă, din păcate, nu a intrat în blocaj total aşa cum a făcut restul Europei, bazându-se în schimb pe simțul cetățeanului şi al datoriei civice de a controla infecțiile. Cu toate acestea, țara a înregistrat o creștere rapidă a cazurilor confirmate, care afectează sistemul de sănătate. Primul ministru Stefan Lofven a spus: „Situația continuă să fie foarte gravă”, motiv pentru care guvernul introduce noi limite asupra activităților publice.

Suedia, care are o populație de 10 milioane de locuitori, a raportat 367.120 de cazuri confirmate de virus și 7.993 de decese de la începutul pandemiei, potrivit ultimelor cifre.

De la înregistrarea primelor cazuri COVID-19 din țară, autoritățile suedeze au sfătuit oamenii să practice distanțarea socială, dar școlile, barurile și restaurantele au rămas deschise.

Guvernul și principalul epidemiolog suedez, Anders Tegnell, au apărat în repetate rânduri strategia coronavirusului din țară, raportând în același timp una dintre cele mai mari rate de mortalitate pe cap de locuitor COVID-19. Tegnell a declarat la începutul acestei săptămâni că numărul morților „va continua să crească în următoarele săptămâni”.

Suedia a înregistrat date record privind noile cazuri în fiecare săptămână din ultimele două luni

Cu un număr al deceselor care se apropie de 8.000, rata mortalităţii în raport cu numărul de locuitori în Suedia este de câteva ori mai mare decât în ţările vecine din nordul Europei, dar mai redusă decât în câteva ţări europene care au optat pentru lockdown, informează telegram.