Evenimentul Zilei > Actualitate > Mobilizare ca la război: măicuțele cos cearșafuri pentru spitale
Mobilizare ca la război: măicuțele cos cearșafuri pentru spitale

Mobilizare ca la război: măicuțele cos cearșafuri pentru spitale

Mobilizare ca în timpul războiului. Măicuțele cos cearșafuri și prosoape pentru cei bolnavi. Măcar atâta alinare să aibă, așternuturi curate, pe patul de spital, unde mulți dintre ei au ajuns aproape fără de speranță. Se întâmplă la Timișoara, unde, Mitropolia Banatului a mobilizat ”o armată” de călugărițe care, astfel, dau o importantă mână de ajutor în lupta cu molima ce a cuprins lumea.

Înaltpreasfinția Sa Ioan, Mitropolitul Banatului a achiziționat 2 km de material textil de unică folosință, iar măicuțele, în croitoria Mitropoliei, le-au transformat în peste 1.000 de cearșafuri și aproximativ 5.000 de prosoape. Ele au fost împărțite secțiilor de Terapie Intensivă de la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Clinic de Urgență Județean din Timișoara. Aici ajuns pacienții cu cele mai grave forme de COVID 19.

”În această perioadă grija Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului se îndreaptă spre secțiile de terapie intensivă din spitalele din Timișoara. Grija permanentă a Părintelui Mitropolit Ioan pentru cei suferinzi este cel mai bun exemplu de îndemn la credință, nădejde, solidaritate și iubire, mai ales în aceste zile, când ne confruntăm cu această gravă pandemie”, arată Mitropolia Banatului.

Oamenii bisericii sunt foarte atenți la toate nevoile speciale care au apărut în această perioadă. Cu ajutorul filantropilor pe care Mitropolia i-a strâns în juru-i, și alte ajutoare au putut fi duse spitalelor. La Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel au fost donate, zilele acestea, peste 1.000 kg de produse alimentare, 1.000 de borcane cu gem și 1.400 de iaurturi, dar și alte alimente de bază.

Toate acestea vin să completeze necesarul spitalului pentru asigurarea hranei celor aproximativ 500 de pacienți. Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienții, posibil infectați cu Covid 19, au fost aduse și 6 paturi cu saltele necesare în acest scop.

Sursa: Mitropolia Banatului

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.