"Prezenţa lui Blaga e un semn că va fi o campanie extrem de serioasă. Sunt convins că pot să ţin piept oricărui contracandidat pentru orice funcţie pentru că sunt politician şi ştiu să mă bat", a spus şeful de campanie al social-democraţilor.

Mitrea a susţinut că nu se fac negocieri în partid pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Bucureşti, exprimându-şi speranţa că senatorul Sorin Oprescu va renunţa la intenţia sa de a intra în cursă ca independent.

"Nu cred că PSD va avea doi candidaţi. Vom merge pe un singur candidat şi se va şti care este acest candidat vineri după Comitetul Executiv", a declarat Mitrea, la finalul unei şedinţe de campanie. Întrebat dacă în opinia sa, Oprescu va candida ca independent, deputatul a spus că nu crede că "un om serios se poate juca astfel".

El a adăugat că nu se poate vorbi de tensiuni în cadrul organizaţiei de Bucureşti, pentru că aceasta şi-a desemnat candidatul, pe Marian Vanghelie, dar că acest anunţ nu a fost bine primit de unii colegi de la centru. Mitrea a admis că din afara partidului această lipsă de consens se vede "rău", dar că de fapt, această dispută este rezultatul democraţiei interne.

Geoană trage de Oprescu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, vrea ca Sorin Oprescu să rămână în echipa PSD la următoarele alegeri locale, pentru că o eventuală candidatură independentă a "Doctorului" va scinda electoratul social-democrat.

Geoană a declarat astăzi, la finalul unei întâlniri cu mai mulţi membri ai partidului, că va avea o întrevedere "ca între colegi" cu Sorin Oprescu, dar şi cu organizaţia PSD Bucureşti în zilele următoare.

Geoană a mai spus că nu consideră că cineva este "atât de orbit de politică" încât să nu-şi dea seama că intersul partidului trebuie să primeze, referindu-se la o eventuală candidatură independentă a lui Sorin Oprescu, în cazul în care partidul va desemna un alt candidat la primărie.

Liderul PSD a apreciat că cel mai util ar fi dacă Sorin Oprescu ar intra în echipă şi ar sprijini campania pentru Bucureşti, în cazul în care nu va fi desemnat candidatul PSD la primăria Capitalei.

O parte dintre liderii PSD au stabilit, ieri, în cadrul unei reuniuni restrânse, că Miron Mitrea va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei, anunţul oficial urmând a fi făcut la sfârşitul acestei săptămâni. Surse din cadrul partidului ne-au declarat că în cadrul acestei întâlniri, Miron Mitrea s-a oferit să candideze la Primăria Bucureşti, iar Marian Vanghelie, prezent şi el la discuţie, a acceptat. Chiar şi liderul PSD, Mircea Geoană, cel care l-a nominalizat prima oară pe Vanghelie ca viitor candidat la Capitală a fost de acord cu propunerea lui Mitrea.

Citiţi şi: Blaga – lansat la primărie, Mitrea – scos la încălzire

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:20