Ruth Maria Renner, pe numele ei adevărat, s-a mutat în 1989 cu familia din Timişoara la Berlin, iar astăzi a devenit cea mai renumită compozitoare şi interpretă de Balkan R&B, o divă a concertelor din capitala Germaniei.
Miss Platnum a recompus Berlinul prin muzică. Pentru că ceea ce a creat artista este o combinaţie bizară, la fel de extravagantă ca şi capitala Germaniei şi la fel de sofisticată ca şi personalitatea celei care a creat imaginea Miss Platnum. "Vreau să prezint publicului un produs, care nu mă plictiseşte nici pe mine", a povestit Ruth Maria Renner", pentru că "în muzică nu există bariere".
Primul contact cu Germania, spune Miss Platnum, a însemnat pentru ea Nutella, banane şi magazine colorate. Avea 8 ani când a emigrat din Timişoara la Berlin, împreună cu familia.
Ascultaţi materialul audio pe Deutsche Welle.
<object height=”385″ width=”480″><embed allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://www.youtube.com/v/hqkOnoLe70k&hl=en_US&fs=1″ height=”385″ width=”480″></embed></embed><//embed></object>