Evenimentul Zilei > Actualitate > Miron Mitrea: Mă aşteptam la mai multă diplomaţie de la Crin Antonescu
Miron Mitrea: Mă aşteptam la mai multă diplomaţie de la Crin Antonescu

Miron Mitrea: Mă aşteptam la mai multă diplomaţie de la Crin Antonescu

Ca preşedinte interimar, Crin Antonescu a fost prea nervos şi a făcut declaraţii neinspirate, spune liderul PSD Miron Mitrea într-un interviu acordat Revistei 22. Acesta mai spune că s-ar fi aşteptat de la liderul liberal la "mai multă diplomaţie".

"Au fost două-trei declaraţii pe care eu personal, vorbesc în numele meu, nu al partidului, aş fi preferat să nu le facă, cum ar fi că principalul lui adversar în alegerile prezidenţiale e Departamentul de Stat al SUA. Mi se pare o declaraţie neinspirată pentru un politician la nivelul ăsta", a comentat Mitrea. "Eu nu sunt mulţumit de faptul că s-a exprimat în modul în care s-a exprimat, m-aş fi aşteptat la mai multă diplomaţie".
Mitrea atrage atenţia că un politician trebuie să ştie "care este limita între o poziţie pe care o ai şi care-ţi aduce sprijin politic, dar creează şi o problemă societăţii pe care o reprezinţi". "Şi am să spun un lucru care probabil poate să fie criticat de multă lume. Apelul la naţionalism în asemenea momente nu e soluţia cea mai potrivită", a continuat el. Mitrea nu este singurul pesedist care a criticat retorica naţionalistă a liderului PNL, sociologul Vasile Dâncu formulând acum câteva săptămâni observaţii asemănătoare.
Deputatul PSD apreciază că USL a înregistrat un eşec la referendum prin faptul că nu a reuşit să-l demită pe preşedintele Traian Băsescu şi a apreciat că Uniunea a pierdut. Unul dintre perdanţi este, iarăşi, Crin Antonescu. "În mod evident a pierdut, cum am pierdut noi toţi, pentru că el a fost principalul vector, cel puţin aşa s-a văzut, fiind preşedinte interimar şi candidatul posibil pentru eventuale alegeri anticipate", a spus el despre Antonescu. "A fost văzut liderul mişcării. De aceea cred că a pierdut". Mitrea mai recunoaşte că nici PSD nu a ieşit neafectat şi că pierderea luptei politice a fost probabil una dintre cauzele pentru care PES a decis să nu-şi mai ţină Congresul la Bucureşti în această toamnă. "În politică, caii câştigători sunt caii buni", explică el.
Cât despre declaraţiile privind o nouă suspendare, liderul PSD crede "că ambii actori (USL şi Băsescu – n.r.) ar trebui să se reţină un pic în faza următoare de a mai pune gaz pe foc". "Nu trebuie să ne sculăm dimineaţa doar cu gândul la cum o să-l suspendăm pe Traian Băsescu", recomandă el.
CITIŢI ŞI:

  • Vasile Dâncu: Nu ştiu în ce măsură PSD va mai putea să-şi permită aventuri pentru Crin Antonescu
  • Poveţele lui Rus: PSD să-şi caute prezidenţiabil
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.