Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Cărtărescu, în cel mai influent ziar elveţian: România este ostatica USL
Mircea Cărtărescu, în cel mai influent ziar elveţian: România este ostatica USL

Mircea Cărtărescu, în cel mai influent ziar elveţian: România este ostatica USL

Neue Zurcher Zeitung (NZZ), cel mai influent ziar elvaţian, preia parţial un comentariu scris de Mircea Cărtărescu pentru Evenimentul Zilei, în care scriitorul român afirmă că este "halucinant şi inacceptabil" ceea ce se întâmplă în aceste zile

Şi în NZZ, Cărtărescu aminteşte că nu mai dorea să scrie comentarii politice şi, iniţial, considera legitimă înlocuirea PDL cu USL. El arată că foştii guvernanţi sunt vinovaţi, dar ceea ce au făcut a fost în cadrul unui joc politic. „Dar ei nu mai au nici o legătură cu distrugerea jocului politic, cu zecile de încercări cinice ale Constituţiei, cu sfidarea zi de zi a hotărârilor Curţii Constituţionale”, scrie Mircea Cărtărescu în NZZ. Cotidianul german precizează, la sfârşitul acestui articol, că Mircea Cărtărescu este cel mai cunoscut scriitor român şi aminteşte ce cărţi i-au fost publicate în Elveţia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: