Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, de la Antena 3, l-a ironizat pe premierul Florin Cîțu. Șeful Executivului a purtat o discuție cu Mihai Morar, realizator radio, în cadrul podcast-ului „Fain și Simplu”. Prim-ministrul a oferit mai multe detalii, în premieră, din viața privată și a vorbit despre activitatea sa profesională, din trecut. De asemenea, Florin Cîțu a dat detalii despre modul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

Mircea Badea a imitat modul în care se exprimă șeful Executivului.

Mircea Badea, despre Florin Cîțu: „Este un personaj absolut captivant”

Mircea Badea a afirmat că discuția dintre premier și realizatorul radio a fost un plictisitoare. „Eu m-am concentrat foarte mult. Uneori mă uit la vopsea pe perete cum se usucă și îmi pare rău că nu era și o vopsea undeva să se usuce, pentru că domnul Cîțu este un personaj absolut captivant. Mă gândesc că va trebui să zugrăvim (n.r. – în studio) că s-au scorojit pereții. Ideea este că am înțeles că dânsul a spus că a spălat vasele în America, odinioară. Eu cred că asta face și acum. Părerea mea”, a afirmat Mircea Badea la Antena 3.

„Cred că în următorii cinci ani trebuie să încheiem un capitol trist din istoria României: să terminăm autostrada Sibiu-Piteşti. Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanţa şi doar aşa lejer să meargă la Viena, dacă vor să bea o cafea la Viena.

„Trebuie un sistem de pensii sustenabil”

Azi stăm să facem reforme pe care alţii le-au făcut acum 30 de ani, sa avem un sistem de salarizare în sistemul public care să lege salarizarea de performanţă. Trebuie un sistem de pensii sustenabil ca peste 15 ani când ies la pensie cei de vârsta de mea să se poată plăti şi acele pensii”, a spus Florin Cîțu în discuția avută cu Mihai Morar.

„Când mergeam la țară părinții mei ne trimiteau la muncă în fiecare vacanță și cum era ultima zi de școală eram în autobuz și seara eram la țară. Primul lucru pe care îl făceam cu fratele și vărul meu ajungeam și ne uităm în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu fiindcă nu mergeai cu vacile, nu făceai nimic…și când era cruce roșie mergeam la pescuit. Făceam multe prostii”, a povestit premierul.