Acesta este cazul unui bărbat care a zăcut inconştient, timp de trei zile, într-o râpă. Conform cronicavj.ro, câinele rasa Husky care îl însoţea, a rămas lângă el, l-a păzit şi l-a încălzit în zilele critice.

Astfel, hunedoreanul de 62 de ani care plecase la cules de măceşe, într-o pădure din zona Brădet, de la lângă Petroşani, a avut o şansă incredibilă datorită animalului credincios.

După ce a alunecat şi s-a prăbuşit într-o râpă, într-un moment de neatenţie, omul a rămas în stare de inconştienţă până sâmbătă, când prin zonă au trecut două femei. Cele două au fost simţite de câinele care a lătrat şi le-a anunţat de prezenţa stăpânului său. 

„Noi l-am căutat în zona Brădet, de lângă Petroşani, încă de joi. Plecase după măceşe, din câte ni s-a spus, şi nu mai revenise. Şi noi, şi jandarmii am periat muntele. Două femei ne-au anunţat că l-au văzut în râpă.

Am mers în acel loc si l-am găsit. Bărbatul a supravieţuit fără apă, fără mâncare şi la temperaturi scăzute”, a declarat Dumitru Bârlida, şeful echipei Salvamont din Parâng.