UPDATE 3: Din cele mai recente declaraţii ale ministrului Liviu Pop reiese că oficialii de la Inspecţia Muncii au decis să nu demareze o anchetă pentru a verifica legalitatea angajării lui Daniel Funeriu în funcţia de la Cotroceni, pe motiv că nu ţine de competenţa lor. "Un astfel de răspuns arată că există o problemă instituţională", a concluzionat, cu jumătate de gură, ministrul Liviu Pop.
UPDATE: Ministrul interimar, Liviu Pop, a declarat că 32 de Ordine de Ministru emise de Daniel Funeriu nu au fost înregistrate în arhiva Ministerului, iar unul dintre acestea stă la baza echivalării unei diplome de doctorat. "Nu pot să trag la răspundere consilierul care ar fi trebuit să înregistreze ordinele la arhivă. Ordinul respectiv a fost semnat de cinci-şase persoane, unul dintre ele fiind chiar Daniel Funeriu. Atâta timp cât cele 32 de ordine nu există la arhivă, nu au fost publicate nici în Monitorul Oficial, ceea ce este foarte grav, pentru că sunt ordine care au produs efecte în sistemul educaţional", a mai spus Liviu Pop.
Liviu Pop a anunţat că a sesizat oficial Inspecţia Muncii pentru a verifica legalitatea angajării lui Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial.
"Nu există înregistrată nicăieri o diplomă de Bacalaureat şi nici o diplomă de absolvire a facultăţii. Am găsit doar o echivalare a unui examen de Doctorat şi, dacă aşa stau lucrurile, este foarte grav", a mai spus Liviu Pop.
De asemenea, el a precizat că Funeriu nu era obligat să prezinte aceste diplome ca demnitar, însă lucrurile stau altfel acum, când are statut de funcţionar public.
Gestul ministrului este văzut drept un act de răzbunare după scandalul plagiatului de care este acuzat premierul Victor Ponta.
Daniel Funeriu a obţinut diploma de Bacalaureat la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, unde a făcut clasa a XII-a, iar restul claselor de liceu le-a făcut în Timişoara.
A absolvit Universitatea "Louis Pasteur", din Strasbourg, iar lucrarea lui de doctorat a fost coordonată de Jean-Marie Lehn, laureat Nobel pentru Chimie.
Citiţi şi:

  • RELEVANT. Noul ministru al Educaţiei a scris în CV că ştie să folosească xeroxul
  • Funeriu dă Antena 3 în judecată: Postul TV acuzat că i-a falsificat ministrului rezultatele de la Bac
  • Comunitatea ştiinţifică cere demisia imediată a lui Ponta
  • AFP: Acuzat de plagiat, Ponta nu vrea să demisioneze
  • Faza a II-a, s-au sesizat universitarii: PLAGIATUL lui Ponta va fi ANCHETAT de o comisie internaţională
  • Ponta: „Scandalul de plagiat reprezintă o problemă pentru mine”
  • ZIUA ŞI PLAGIATUL. Robert Negoiţă e DOCTOR în Drept şi s-a inspirat din Mugur Isărescu