Evenimentul Zilei > Politica > Proaspăt ARESTATUL deputat Coman interpela Ministerul Justiției, alături de Maria Grapini
Proaspăt ARESTATUL deputat Coman interpela Ministerul Justiției, alături de Maria Grapini

Proaspăt ARESTATUL deputat Coman interpela Ministerul Justiției, alături de Maria Grapini

Mai mulți deputați PC, în frunte cu Maria Grapini și Gheorghe Coman - astăzi arestat - au interpelat Ministerul Justiției în legătură cu ceea ce ei au definit drept „senzația că parchetele naționale (Parchetul General, DNA, DIICOT) instrumentează dosarele penale în funcție de interesul pe care îl generează persoana cercetată penal, practica actuală utilizată demonstrând că orice persoană expusă politic poate fi subiectul unui dosar penal”.

În interpelare, depusă la 10 septembrie 2013, i se cere ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să precizeze care este „stocul de dosare mai vechi de un an de la data începerii urmăririi penale” și care vizează „persoane expuse politic”.
În plus, grupul de deputați PC mai vrea să știe ce măsuri au fost luate pentru ca dosarele care ar viza „persoane expuse politic” să fie soluționate „cât mai rapid”.
În răspunsul ministerului Justiției, semnat de un secretar de stat, nu de ministrul Robert Cazanciuc, se arată că Parchetul General a transmis acestui minister că „persoane expuse politic nu reprezintă un criteriu de individualizare în cadrul datelor statistice deținute”. Având în vedere și „carcterul nepublic” al cauzelor penale, Parchetul General a refuzat să răspundă întrebării deputaților PC.
Grapini spunea că nu-l cunoaște pe Coman
În decembrie, când deputatul Gheorghe Coman a scăpat fugind de un flagrant instrumentat de DNA, ministrul Maria Grapini susținea că nu-l cunoaște pe cel acuzat. „Pozele care circulă în presă nu au fost realizate în Buzău, ci în judeţul Vrancea unde am fost invitată la întâlnirea regională din Moldova a organizaţiei de tineret, eveniment la care au participat reprezentanţi ai Partidului Conservator din zece judeţe. Aşa cum am mai declarat public, acolo l-am văzut şi pe domnul deputat Coman, dar ţin să reiterez afirmaţiile precedente, nu am discutat nimic cu el. Faptul că acesta apare într-o poză de grup alături de mine nu înseamnă că este un cunoscut de al meu. Consider că astfel de informaţii eronate nu ar trebui vehiculate fără a fi probate. Este descurajator faptul că o parte a presei m-a acuzat că mint fără să verifice în prealabil această informaţie”, declara Grapini.