Evenimentul Zilei > International > Ministrul german de Finanţe, internat în spital
Ministrul german de Finanţe, internat în spital

Ministrul german de Finanţe, internat în spital

Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanţe, a fost spitalizat astăzi pentru aproximativ patru săptămâni din cauza unor infecţii, a anunţat ministerul pe care îl conduce.

Oficialul german, care se deplasează într-un scaun cu rotile după ce a fost victima unei agresiuni comise în 1990 de o persoană dezechilibrată psihic, a mai fost internat de câteva ori în cursul acestui an. "Infecţiile necesită tratament. Experienţa din primăvara acestui an a demonstrat că ministrul îşi poate asuma funcţiile din rezerva spitalului", se arată în comunicat remis de instituţie.

Cu câteva ore înainte de a fi internat, Schauble, în vârstă de 68 de ani, participase la o conferinţă de presă privind principalele politici energetice pe care guvernul german le va adopta anul viitor, în timp ce, cu o zi înainte, se deplasase la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Finanţe din statele UE.

În martie şi aprilie, ministrul german a petrecut mai multe săptămâni într-o clinică în urma unei operaţii la care fusese suspus la începutul anului din cauza dificultăţii cu care unele răni se cicatrizau, scrie AFP. În mai, aflat la Bruxelles pentru o altă reuniune europeană, Schauble a fost spitalizat din nou din cauza unei alergii la un medicament.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News