Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Funeriu, despre dezastrul de la Bac. „Culpa este colectivă, trebuie să ne-o asumăm ca naţiune”
Ministrul Funeriu, despre dezastrul de la Bac. „Culpa este colectivă, trebuie să ne-o asumăm ca naţiune”

Ministrul Funeriu, despre dezastrul de la Bac. „Culpa este colectivă, trebuie să ne-o asumăm ca naţiune”

Întreaga naţiune este vinovată pentru rezultatele proaste de la bacalaureatul de anul acesta, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Acesta a precizat că gradul de dificultate a subiectelor a fost acelaşi ca în anii precedenţi, iar rezultatele obţinute îl determină să ia anumite măsuri care vor fi anunţate până la începutul anului, după o serie de întâlniri cu inspectorii şcolari.
„Cei care au picat Bac-ul trebuie să-şi urmeze cursul vieţii, aşa cum şi-au aşternut până acum. Îl pot lua anul viitor, cu condiţia să înveţe. Culpa este una colectivă şi trebuie să ne-o asumăm ca naţiune”, a declarat ministrul.
În replică la declaraţiile lui Crin Antonescu, care i-a cerut demisia şi l-a învinovăţit de starea dezastruoasă a învăţământului românesc, ministrul a cerut „să nu mă coborâţi la nivelul lui Crin Antonescu, eu am lucruri serioase de făcut, am de condus un minister”.
CITIŢI ŞI:

  • Dezastru şi la a doua sesiune a Bac-ului, urmează apocalipsa facultăţilor. Vezi ce notă ai luat! 
  • Sesiune de coşmar la BAC. VEZI SUBIECTELE & SOLUŢIILE