Sediul Ministerului Justiției a fost vandalizat de către protestatari. Printre aceștia se numără și doi dintre cei mai vocali protestatari: Cristian Mihai Dide și Marian Ceaușescu. Cei doi s-au remarcat la protestele din februarie 2017 și au îndemnat permanent la declanșarea mișcărilor de stradă.

Protestatarii au aruncat, pe ziduri, cu ketchup și apă. Jandarmii au venit la fața locului. Cristian Mihai Dide a strigat: „Nu mai stați în casă! Ieșiți în stradă!”, informează DCNews.

Au fost mai multe persoane care li s-au alăturat celor doi protestatari, nemulțumiți fiind de cele două OUG anunțate de către Tudorel Toader în conferința de presă de la Palatul Victoria. Protestul fusese deja anunțat pentru marți, 19 februarie,  ora 18:00.

„Guvernul a dat în urma cu puțin timp OUG-ul care subordonează total Justiția, Ministrului Justiției! De altfel, Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție devine instituție și iese de sub autoritatea Procurorului General!

Toți la Guvern! Acum!”, se arăta în descrierea evenimentului de pe pagina de Facebook. 

Protestatarii Evelina Morar și Dide au fost ridicați de jandarmi la protestul de la Ministerul Justiției.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României. Pentru această funcție pot candida atât procurori, cât și judecători. 

Procedura de selecție urmărește selectarea a trei candidați, iar aceștia vor fi trimiși  la Bruxelles pentru continuarea acestei proceduri. Procurorul european român va fi ales din lista cu cele trei nume transmise de Ministerul Justiției. 

Tudorel Toader a anunțat, în ce constă, a doua ordonanță de urgență anunțată, aceasta fiind legată de Institutul Național al Magistraturii. Modificările vizează condițiile de admitere la INM.