Zeci de marinari români, membri ai Sindicatului Liber al Navigatorilor au protestat, joi, în dana zero a portului Constanța, solidarizându-se astfel cu navigatorii din întreaga lume, care au de suferit din cauza pandemiei. Sindicatul Liber al Navigatorilor Constanța este afiliat la Federația Internațională a Transportatorilor (ITF).

„Sunt peste 250.000 de navigatori, din lume, blocați la bordul navelor, care nu reușesc să facă schimburile și să vină acasă. Alții nu reușesc să ajungă la bord. Foarte puține schimburi s-au efectuat până acum, deși Organizația Maritimă Internațională (IMO) a recomandat  guvernelor ca navigatorii să fie desemnați „lucrători cheie” și pentru ei să existe culoare speciale de zbor. S-a depășit orice limită din punct de vedere al rezistenței umane”, a declarat președintele SLN, Adrian Mihălcioiu.

La această oră, 3000 de navigatori români sunt blocați la bordul navelor, în întreaga lume, și încearcă să vină acasă. „Sunt zone care sunt complet blocate și ei nu pot coborî de pe nave, nu pot pleca spre destinațiile lor finale după ce și-au terminat contractele. Sunt oameni care au 8-9 luni, chiar și un an de zile la bord. Este imposibil ceea ce se întâmplă acum”, a explicat Mihălcioiu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE