Mihai Neșu își îndeplinește visul. Centrul de recuperare este aproape finalizat

Mihai Neșu își îndeplinește visul. Centrul de recuperare este aproape finalizat Mihai Neșu are o singură dorință de Crăciun. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mihai Neșu, fostul fotbalist de la FCSB, este din ce în ce mai aproape să își îndeplinească un mare vis. Centrul de recuperare construit de fostul sportiv se aproprie de finalizare.

Mihai Neșu s-a ocupat de construcția Complexului de recuperare Sfântul Nectarie din Oradea. La acest centru vor avea parte de îngrijirea necesară persoanele cu dizabilităţi neuromotorii.

Complexul a fost construit de Fundaţia Mihai Neşu, iar lucrările se apropie în ritm alert de final. Peste 100 de copii vin în fiecare zi la centrul care funcționează fără întrerupere din anul 2015. Complexul este într-o continuă extindere.

Mihai Neșu merge destul de des pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. În prezent, se lucrează la clădirea cazării, care va cuprinde cinci case cu câte trei camere fiecare. Muncitorii au ajuns momentan la stadiul finisajelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Neșu a ales o temă inventivă pentru casele din complex

Mihai Neșu a explicat că, în acest stadiu, este destul de dificil să poți intui care este specificul fiecărei case. Fostul fotbalist a ales ca fiecare casă să reprezinte câte un anotimp. Fostul sportiv a fost ajutat prin donații pentru a putea demara aceste lucurări.

„Ne-am ales această tema pentru ca beneficiarii fundației care vin des și pe termen lung la noi. Vren ca experiența lor să fie variată și din acest punct de vedere să vadă mereu ceva nou.

Mihai Neșu merge pe șantier

Mihai Neșu merge pe șantier să vadă cum decurg lucrările / Sursă foto: Facebook

Cu ajutorul vostru încercăm să oferim o viață mai bunp și mai frumoasă persoanelor cu dizabilități din România!”, a transmis Mihai Neșu în urmă cu o săptămână pe Facebook.

Investiția uriașă în centrul de recuperare

Mihai Neșu a ridicat și Biserica ortodoxă cu hramurile Sf. Ioan Maximovici și Bunavestire, care se află în apropiere de complexul de recuperare. În acest moment, se pictează în interiorul bisericii. Fostul fotbalist a susținut că investiția pe care a făcut-o a fost destul de mare.

Doar de la începutul acestui an a achitat 3,8 milioane de euro. Fostul sportiv a mai adăugat că mai are nevoie de aproximativ 1,7 milioane de euro pentru a finaliza toate lucrările. Costurile finale pentru realizarea camerelor de cazare și bisericii se ridică la suma de 5,5 milioane de euro.

A primit ajutor de la cine nu se aștepta

Mihai Neșu a  suferit un accident în anul 2011, în timpul unui antrenament cu Utrecht. Ulterior, fostul fotbalist a rămas paralizat, iar cariera sa a luat sfârșit. Fostul sportiv a încercat din acel moment să ajute persoanele care se confruntă cu probleme locomotorii.

Patronul lui Utrecht, Frans van Seumeren, a fost în România şi s-a arătat dispus să îl ajute pe fostul său jucător. Omul de afaceri are o avere estimată la peste 350 de milioane de euro. În plus el este unul dintre cei mai bogaţi afaceriști din Olanda.