Cât de mult l-a ajutat credința pe Mihai Neșu. Fostul fotbalist va deschide un nou centru pentru copii cu dizabilități

Cât de mult l-a ajutat credința pe Mihai Neșu. Fostul fotbalist va deschide un nou centru pentru copii cu dizabilități Mihai Neșu are o singură dorință de Crăciun. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Au trecut mai bine de 10 de la accidentarea care i-a curmat cariera lui Mihai Neșu. Fostul fotbalist a rămas paralizat într-un scaun cu rotile, dar în ciuda acestui lucru face toate eforturile pentru a ajuta sute de copii cu dizabilități.

Cariera lui Mihai Neșu s-a oprit brusc în 2011 când a suferit o accidentare groaznică în timpul unui antrenament. Fostul fotbalist a rămas paralizat în scaun cu rotile în urmă cu 12 ani, dar face toate eforturile pentru a ajuta persoanele care se confruntă cu diverse dizabilități. Fostul sportiv va deschide un nou centru de recuperare pentru copii, prin intermediul fundației pe care a creat-o.

Mihai Neșu a strâns aproape patru milioane de euro din donații pentru acest centru. Este vorba de complexul „Sfântul Nectarie” de lângă Oradea, care se va întinde pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați. În acest loc vor fi locuri de cazare pentru părinții care își aduc copii. Este important de precizat că tot în această zonă a fost ridicată și o biserică.

Mihai Neșu a ridicat o biserică lângă noul său centru de recuperare

Mihai Neșu a decis ca mai întâi să fie ridicată biserica și mai apoi centrul de recuperare. „Vindecarea începe de la suflet. Din experiența mea, am observat că dacă nu ai grijă de suflet, nu poți să-ți ordonezi viața. Și cred că, pentru familiile acestea cu copii cu dizabilități, cred că au nevoie de sprijin sufletesc, ca să poată accepta crucea pe care au primit-o. Și să aibă putere de la Dumnezeu să meargă mai departe, și să ia cele mai bune decizii. De capul tău, asa, nu știu dacă reușești”, a explicat fostul sportiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neșu a mai adăugat că întotdeauna ai nevoie de un ajutor duhovnicesc pentru a lua cele mai importante decizii din viața ta. În caz contrar, „riști foarte ușor să deraiezi.”, a explicat fostul sportiv. Neșu a promis că acest complex va fi unul de lux pentru ca mamele care se ocupă zi de zi de copii lor cu dizabilități să aibă parte și ele de o vacanță. Părinții vor fi cazați într-un apartament care va avea un dormitor, un living și o baie. De asemenea, fostul fotbalist vrea ca centrul său să nu arate precum un spital.

„În ideea că mamele cu copii cu dizabilități nu au vacanță niciodată, nu merg în vacanțe cum vezi pe Facebook, în nu știu ce resorturi . Centrul nu o să arate a spital. Și, atât timp cât (n.r. mamele) stau aici, și terapeuții noștri au grijă de copiii lor, să poată să se bucure puțin de perioada aceasta. Nu poți să-i zici vacanță, pentru că ele nu au niciodată vacanță…”, a mai spus Mihai Neșu pentru StirileProTV.