Evenimentul Zilei > Actualitate > Migrenele cronice vor fi tratate cu botox
Migrenele cronice vor fi tratate cu botox

Migrenele cronice vor fi tratate cu botox

Agenţia Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a autorizat punerea pe piaţă a tratamentului cu botox pentru migrenele cronice, severe, care ţin mai mult de 15 zile pe lună.

Noua formulă de tratament prevede ca injecţiile să fie făcute în zona gâtului sau a capului la fiecare 12 săptămâni pentru a preîntâmpina apariţia episoadelor de migrene.
În mod curent, pentru tratatrea migrenelor sunt administrate de la calmante fără reţetă la codeină. Mulţi pacienţi răspund bine şi la schimbarea dietei şi stilului de viaţă. „Boala afectează profund viaţa familială, socială şi profesională a pacientului. Ca atare, cu cât mai multe opţiuni de tratament, cu atât mai bine”, a declarat dr. Russell Katz, director în cadrul FDA.
Aprobarea are la bază studiului efectuat de Agenţie, la care au participat 1300 de persoane. Acestora le-a fost administrat fie tratamentul cu botox, fie un „tratament fals”.
Pacienţii care au făcut injecţile cu botox au raportat „mai puţine zile de migrene” spre deosebire de cei care nu au primit, de fapt, niciun tratament. Botox se foloseşte încă din 1989 pentru umplerea ridurilor, dar şi pentru calmarea spasmelor musculare şi combaterea transpiraţiei excesive. Acţionează prin blocarea conecsiunilor nervoase şi musculare, provocând paralizia temporară a muşchiului.