. La ora transmiterii știrii, sindicaliștii participau la o ședință pentru a stabili dacă vor face grevă generală luni,

„Am văzut declarațiile ministrului Transporturilor, Lucian Șova, de miercuri seară. Am văzut toate minciunile pe care le-a înșirat aseară. În viața lui n-a ajuns o zi în metrou. Mi-e greu să aplec urechea la măgăriile afirmate acolo”, a precizat Rădoi.

Legat de faptul că o majorare a salariilor de la Metrou ar duce la scumpirea prețului biletului, președintele USLM a afirmat că „este o altă prostie, idioțenie”.

„Este subvenționată călătoria în funcție de câți călători sunt și cu asta basta. Ce legătură are una cu alta? Nu este nimic. Va răspunde în fața instanței pentru abuz în serviciu. Nici nu are rostul în piesă”, a subliniat Rădoi.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declanșat o grevă de avertisment joi, între orele 04:00 – 06:00, iar, în această perioadă, trenurile de metrou nu au circulat. Societatea de Transport București (fost RATB) a scos, joi, în traseu liniile de tramvai, troleibuz și autobuz începând cu ora 4 dimineața, ca urmare a grevei de avertisment anunțată de angajații Metrorex, în vederea asigurării serviciului public de transport la nivelul Capitalei.

Luni, Consiliul General al USLM a respins ultima ofertă de creștere salarială lansată de Metrorex și a decis să continue conflictul de muncă, anunțând că va declanșa greva de avertisment joi, între orele 4 și 6 dimineața.

Înainte de ședința Consiliului General al USLM, Ion Rădoi, președintele USLM, a spus că, dacă nu se găsește o soluție, după greva de avertisment, va urma o grevă generală, „cel mai probabil luni dimineață”, respectiv în data de 19 noiembrie. În urmă cu câteva săptămâni, mai mulți sindicaliști de la Metrou au pichetat Ministerul Transporturilor, acuzând conducerea societăţii Metrorex că, din cauza lipsei de personal şi a alocărilor financiare insuficiente, au apărut riscuri în siguranţa circulaţiei şi a călătorilor.

 

 

Te-ar putea interesa și: