Evenimentul Zilei > Actualitate > Metrorex demarează procedurile pentru Magistrala 6 de metrou București-Aeroportul Otopeni
Metrorex demarează procedurile pentru Magistrala 6 de metrou București-Aeroportul Otopeni

Metrorex demarează procedurile pentru Magistrala 6 de metrou București-Aeroportul Otopeni

Metrorex intenţionează să organizeze o procedură de atribuire în vederea achiziţionării lucrărilor de structură de rezistenţă (staţii şi tunele) pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, care va face legătura între Bucureşti şi Aeroportul Otopeni, o investiţie cu o valoare estimată la circa un miliard de euro, a anunţat, astăzi, compania.

Lungimea estimată a traseului este de 14 kilometri, iar numărul de staţii propus ajunge la 12. Durata contractului pentru realizarea lucrărilor la structura de rezistenţă este preconizată la 60 de luni.

Potrivit Metrorex, scopul proiectului este acela de a răspunde cererii în creştere pentru transportul public din Capitală, prin dezvoltarea unui sistem de transport rapid între Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale, la îmbunătăţirea mediului urban prin reducerea congestionării traficului rutier şi a poluării aerului, având ca finalitate creşterea calităţii mediului.

Finanțare din credite externe

Finanţarea investiţiei urmează să fie asigurată din credit extern garantat de stat şi alocaţie de la bugetul de stat.

Pentru finanţarea proiectului privind realizarea "Legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni" a fost semnat, la 10 martie 2010, un acord de împrumut, în valoare de 41.870 milioane de yeni, între România şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei (JICA), aprobat ulterior prin Legea nr. 228/10.12.2010.

Proiectul va fi adus la îndeplinire de către Metrorex, în calitate de agenţie de implementare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: