Vântul va sufla cu putere în zonele de munte din Muntenia şi Dobrogea. Maximele vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade Celsius.

Încet-încet, însă, temperaturile vor începe să crească. Dacă până astăzi,  media maximelor s-a situat în jurul valorii de 15 grade, o vreme ușor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă a anului, de acum încolo se înregistrează o ușoară creștere a temperaturii aerului.

În ultima decadă a lunii aprilie 2020 temperaturile vor cfi în creștere. Astfel, în sudul țării se vor înregistra temperaturi maxime și de 30 de grade în zilele complet însorite, însă maxime de până la 25 de grade vor fi posibile inclusiv în Transilvania.

Precipitațiile așteptate să cadă vor fi puține și se vor semnala cu precădere la munte, sub formă unor averse locale însoțite de descărcări electrice.

În Moldova, această evoluție va face ca  valorile termice diurne să crească de la 12- 13 grade spre o medie de 22 de grade.

În Muntenia, temperaturile cresc începând de mâine. Astfel de la 15 – 16 grade Celsius vom ajunge la 23-24 de grade în data de 28 aprilie.

În Maramureș, până astăzi, variațiile termice diurne au fost nesemnificative, cu media maximelor în jurul valorii de 15 grade. După această dată, va exista o ușoară creștere a temperaturii aerului, iar până la sfârșitul intervalului media regională a maximelor va ajunge la 18… 20 de grade.

Astăzi în marile orașe ale țării se vor înregistra următoarele valori termice. Iași: 15 grade, parțial înnorat; Bacău: 14 grade, parțial înnorat; Galați: 17 grade, parțial înnorat; Constanța: 13 grade, în mare parte însorit; București: 17 grade, în mare parte însorit; Craiova: 18 garde, însorit; Timișoara: 21 grade, în mare parte însorit; Sibiu: 16 grade, însorit Brașov: 13 grade, în mare parte însorit; Cluj-Napoca: 17 grade, însorit; Satu Mare: 18 grade, însorit.