În intervenţia pe care avut-o recent la Digi24, celebrul profesor universitar a indicat că masca de protecţie reprezintă totodată şi o soluţie simplă de protecţie.

Prof. dr. Vlad Ciurea le-a reamintit celor care nu o poartă sub pretextul că nu au chef să aibă „botniţă”, că dacă ar purta-o mai mulţi, am scăpa mai repede de noul coronavirus chinezesc.

Să fie doar un efect de explicare?

„Cosmin Prelipceanu: Există foarte mulți dintre noi care nu poartă mască și par să nu fi înțeles mecanismul. Dacă eu port mască, îi apăr pe ceilalți.

Dacă mă întâlnesc cu cineva care nu are mască, înseamnă că mă pune pe mine în pericol. De ce e atât de greu de înțeles lucrul acesta?

Prof. dr. Vlad Ciurea: Cred că aici este un defect de explicare. În primul rând, toți, cum ascultăm agentul de circulație, așa și noi, ascultăm specialiștii.

Ce spun specialiștii în boli infecțioase? Specialistul spune, în afară de igienă, «purtați mască!»”

A purta masca nu înseamnă ceva grav

Mai departe, unul dintre cei mai apreciaţi neurochirurgi din lume a explicat ce înseamnă masca de protecţie într-o comunitate lovită de o pandemie precum cea de coronavirus.

„Pentru dumneavoastră, ca să vă protejați, și în al doilea rând ca să nu expectorați pe cel dinaintea dumneavoastră.

Eu așa sunt de obișnuit cu masca încât aici nu știam cum să fac să-mi pun. M-am obișnuit toată ziua să am mască. Nu e nimic grav în problema aceasta, nu ca frumusețe…

Vă dați seama ce mijloc simplu, simplu de protecție! Cățelul ăla pe care îl ducem în parc și spune «puneți-i botniță» că e pericol, nu?

Îi pui botnița repede, dar nu cumva comentezi. Cuțu-cuțu, trebuie să-i pui botniță, că e rău, dar omul? La ăla respectă, îl vaccinăm, dar pe om nu!”, a spus reputatul profesor universitar.

Botniţă şi libertate vs. siguranţă

„Cosmin Prelipceanu: Faceți similitudinea asta, o fac mulți.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Dar cățelul este suflețelul nostru…

Cosmin Prelipceanu: Sunt unii care spun că a purta mască este ca și cum ți-ai abandona libertatea, că e o botniță.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Să trecem de COVID și scoatem botnița! E temporară! Și atunci devenim liberi”, a fost dialogul purtat la digi24.ro.

Altfel, tot în cadrul unui interviu acordat recent la Digi24, Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai bune alimente pentru creier şi organism în această perioadă.

Despre lista cu alimentele-minue pe care care a compus-o specialistul în neurochirurgie, puteţi afla mai multe aici.