Evenimentul Zilei > Social > Alimente ideale pentru sănătate. Listă-miracol publicată de genialul României
Alimente ideale pentru sănătate. Listă-miracol publicată de genialul României

Alimente ideale pentru sănătate. Listă-miracol publicată de genialul României

Unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România şi din lume, Alexandru Vlad Ciurea, a divulgat recent, într-un interviu pentru Digi 24, care sunt cele mai bune alimente pentru creier.

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea a prezentat pe larg care sunt plăcerile cele mai mari pe care i le putem oferi creierului nostru.

Nu are de câştigat doar creierul, care este principalul beneficiar al listei cu alimente alcătuite de specialistul în neurochirurgie, ci tot organismul nostru.

Ce alimente îi plac creierului

„Una este plăcerea de a mânca și alta este creierul. Creierul este foarte interesant. Lui îi place carnea foarte slabă, îi place peștele, îi plac toate semințele, fructele şi elementele care au vitamina E, B12.

Îi plac nucile, toate măslinele, mango, avocado. Sunt foarte bogate pentru transmițători de substanțe, pe care creierul le absoarbe”, a spus Ciurea.

Foarte multă apă, înainte de toate

Prof. univ. dr. Ciurea a completat că „foarte favorabile” sunt „ciocolata, cafeaua, ceaiul verde, acel curcuma”.

Totuţi, „peste toate, foarte foarte multă apă”, a completat reputatul neurochirurg, care are o părere avizată şi despre alcool, dar consumat moderat.

„Eu sunt de acord cu un pahar de vin roșu, care desface vasele cerebrale. Vinul roșu și toate acestea stimulează imunitatea şi organismul”, a explicat acesta.

Emoţiile au un rol-cheie pentru creier

Doctorul care este foarte apreciat şi în afara graniţelor a mai recomandat îmbrățișările dese pentru a întări imunitatea, dar și dansul.

„Îndrăgostiții dorm îmbrățișați. De ce? Sunt acei feromoni între ei, care se transmit de la unul la celălalt. Ne putem îmbrățișa în familie.

Aceste lucruri extrem de simple precum cuvintele frumoase, o muzică bună, un sărut, o îmbrățișare, părinții, copiii… Contează enorm pentru cei mici și cei mari.

Aș recomanda dansul. L-am și trecut într-o lucrare a mea despre Alzheimer, în care spuneam că dansul este un element important.

Muzică, dans, apropiere, îmbrățișare, coordonare”, a mai recomandat reputatul profesor cu privire la felul în care puteam avea grijă de sănătate.

Cine este Alexandru Vlad Ciurea

La 30 martie 2018, la Universitatea din Piteşti avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa pentru prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea.

Profesorul de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este o personalitate a neurochirurgiei românești şi un geniu al neurochirurgiei la nivel internațional.

Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Științe Medicale, Președinte al Comisiei Naționale de Neurochirurgie şi fost Șef al Secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Mai este şi îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar contribuţiile în domeniul Neurochirurgiei i-au adus o largă recunoaştere internaţională.

Colaborări cu universităţi din străinătate

Membru al Academiei Braziliene de Neurochirurgie, Vicepreședinte al Euroacademiei Multisciplinaria Neurotraumatologică, Alexandru Vlad Ciurea a inițiat colaborări cu universități de prestigiu din străinătate.

Printre ele, University of Virginia (SUA), Karolinska University (Suedia), Universitatea Marburg (Germania) sau Universitatea Messina (Italia).

Alexandru Vlad Ciurea este autor al unui număr însemnat (27) de cărți de specialitate, coautor în 21 de tratate și monografii neurochirurgicale și neurologice.

De asemenea, este autor al unor capitole publicate în cărţile de specialitate din străinătate şi membru al conducerilor editoriale care se ocupă de 10 publicații științifice internaționale prestigioase.

foto: Alexandru Vlad Ciurea

sursa: digi24.ro

sursa foto