Oamenii deja se săturaseră de politică și de anchete senzaționale care nu aveau niciun efect imediat. Astfel că, atenția opiniei publice se concentra mai ales pe știri proprii, culese din teren de reporterii noștri și scrise într-o manieră de succes, impusă de maestrul Ion Cristoiu. Adică, prin titlu, supratitlu și subtitlu, omul să capete toate elementele știrii! O asemenea știre a fost cea pe care a „prins-o” cunoscutul realizator TV de astăzi Moise Guran, pe atunci un simplu reporter al secției „Eveniment- Investigații-Reporteri speciali” a „Bulinei roșii”, conduse pe atunci de Simona Ionescu, actualul redactor șef al EVZ. Moise a fost pe fază, când un bolnav psihic, proaspăt eliberat dintr-o clinică de boli nervoase din Pucioasa, a intrat cu o Dacie fix în poarta televiziunii naționale! Scopul nebunului era să apară la televizor…

INFO

Școala de presă a lui Ion Cristoiu, de la EVZ, a produs o generație de reporteri de excepție. Mulți dintre ei se regăsesc și astăzi, ca simpli reporteri sau formatori de opinie, în principalele televiziuni sau ziare din țară.

CV

Moise Guran a fost reporter al „Evenimentului zilei” în anii ’90. Astăzi este producătorul emisiunii de mare succes de pe TVR1, „Biziday”.