Evenimentul Zilei > Monden > Meghan și Harry l-au supărat pe Regele Charles. Ce dorință i-au refuzat de ziua sa
Meghan și Harry l-au supărat pe Regele Charles. Ce dorință i-au refuzat de ziua sa

Meghan și Harry l-au supărat pe Regele Charles. Ce dorință i-au refuzat de ziua sa

Prințul Harry și Meghan Markle au o relație din ce în ce mai complicată cu membrii Familiei Regală. Ducii de Sussex i-ar fi refuzat regelui Charles al III-lea rugămintea pe care a avut-o cu ocazia zilei sale de naștere.

Tensiunile dintre Meghan Markle, Prințul Harry și Familia Regală cresc. Cei doi l-ar fi supărat pe Regele Charles al III-lea chiar în ziua în care monarhul și-a sărbătorit cea de-a 74-a aniversare. Regele Marii Britanii le-ar fi cerut celor doi soți să își vadă nepoții, pe Archie și Lilibet, prin apel video. Ducii de Sussex ar fi refuzat dorința lui Charles.

Regele Charles și-a sărbătorit ziua de naștere pe 14 noimebrie. Monarhul a împlinit 74 de ani, dar cuplul regal nu a dorit să îi îndeplinească dorința. Motivul pentru care Meghan și Harry nu ar fi fi facilitat apelul video dintre Archie și Lilibet cu bunicul lor ar fi fost că regele a cerut parlamentului, chiar de ziua lui, să modifice o lege importantă. Monarhul a dorit ca doi dintre frații săi să poată acționa în numele lui în absența sa, notează NewIdea.com.

Ce înseamnă decizia Regelui Charles pentru Prințul Harry

Charles a cerut printr-o declarație citită în Camera Lorzilor, pe 14 noiembrie, creșterea numărului de consilieri de stat. Așadar, monarhul a cerut includerea surorii sale, Prințesa Anne, și a fratelui cel mai mic, Prințul Edward, pe această listă. Ei vor putea prelua din atribuțiile regului în cazul în care acesta va absenta.

Consilierii, care pot acționa în numele monarhului în absența acestuia pentru a îndeplini prerogative, sunt selectați dintre soț și cei patru adulți următori pe linia de succesiune la tron. Adăugarea Prințesei Anne și a Prințului Edward pe lista membrilor Consilierilor de Stat l-ar îndepărta pe Prințul Harry și mai mult de familia sa. Consilierii nu pot prelua cele mai importante roluri ale regelui, cum ar fi numirea unui nou prim-ministru.

„Pentru a asigura eficiența continuă a afacerilor publice atunci când nu sunt disponibil, cum ar fi în timp ce îndeplinesc sarcini oficiale în străinătate, confirm că aș fi cel mai mulțumit dacă parlamentul ar considera potrivit ca  numărul de persoane care ar putea fi chemate să acționeze în calitate de Consilierii de stat să fie mărit pentru a-i include pe sora și fratele meu”, se arată în declarația regelui.