Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, reclamat de SMURD pentru încălcări ale codului deontologic
Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, reclamat de SMURD pentru încălcări ale codului deontologic

Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, reclamat de SMURD pentru încălcări ale codului deontologic

Vineri dimineaţă, medicul Tudor Ciuhodaru a ajuns de urgenţă în faţa Comisiei de Disciplină a Spitalului „Sf. Ioan” Iaşi, în urma unei sesizări făcute de SMURD-Iaşi. Colectivul SMURD Iaşi reclamă mari probleme în comunicarea şi colaborarea cu medicul. Aceasta este cea de-a treia anchetă deschisă de spital în cazul medicului.

Colectivul SMURD Iaşi reclamă încălcări ale codului deontologic în cazul medicului Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan” Iaşi. Recent, spitalul i-a imputat lui Tudor Ciuhodaru suma de aproape 30.000 de lei pentru că s-a pontat prezent şi la spital, şi la Camera Deputaţilor, apoi medicul a fost reclamat de Echipajul de Prim-Ajutor (EPA) – SMURD Hârlău că a jignit un paramedic spunându-i că EPA înseamnă „Echipaje Proşti Atestaţi”.
„Direcţia de Sănătate Publică Iaşi ne-a transmis memoriul unui colectiv de 19 medici şi 16 asistente de la SMURD Iaşi şi o înregistrare audio a unei discuţii telefonice dintre medicul Tudor Ciuhodaru şi un medic de la Dispeceratul SMURD. În memoriu se precizează că de-a lungul timpului au avut loc diverse incidente, că medicul Ciuhodaru are o atitudine inadecvată, că i-a filmat pe cei de la SMURD fără acordul lor, i-a dat afară din UPU şi le-a vorbit urât, lucruri care pot atrage sancţiuni disciplinare. DSP Iaşi ne-a cerut să facem o anchetă şi să dăm un răspuns în 72 de ore. Comisia de Disciplină a spitalului a fost întrunită la ora 08.00, medicul Ciuhodaru a fost invitat la discuţii şi a adus nişte documente, comisia va face o analiză şi va prezenta un raport final în cursul zilei de marţi”, a declarat Vladimir Poroch, managerul Spitalului „Sf. Ioan” Iaşi.
„Cât de dobitoc poţi să fii şi să nu ştii că arsurile vin direct la noi?”
Înregistrarea audio făcută de SMURD Iaşi, ajunsă spre analiză la Spitalul „Sf. Ioan”, redă o convorbire telefonică dintre medicul Tudor Ciuhodaru  şi un medic de la Coordonare SMURD Iaşi.
Medicul Stoica sună la UPU de la Spitalul „Sf.Ioan” şi îi răspunde  medicul Tudor Ciuhodaru. Stoica îi relatează lui Ciuhodaru că are o pacientă rănită într-un incendiu şi că nu reuşeşte să ia legătura cu Secţia de Chirurgie Plastică.
Medicul Ciuhodaru îi răspunde: „Cât de dobitoc poţi să fii şi să nu ştii că arsurile vin la noi direct? Probabil că ai dus-o la «Spiridon», nu?”. Medicul Stoica adaugă că pacienta are şi un copil şi că acesta va fi preluat de Spitalul de Pediatrie. „Şi care e problema?! A bun, deci vouă vă trebuie desenat şi trebuie să veniţi la reciclare la noi. Unde ajung arsurile în Iaşiul ăsta, doctore? Deci nu ştiţi unde ajung arsurile şi coordonaţi SMURD?! Telefonul ăsta este inutil şi bănuiesc că este doar incompetenţă, da? Deci arsurile ajung constant la noi. Nu mă interesează altceva”, îi dă replica Ciuhodaru.
Medicul deputat Tudor Ciuhodaru consideră că reclamaţiile SMURD-Iaşi au substrat politic. De altfel, el punctează că toate reclamaţiile şi anchetele la adresa sa au apărut sau au fost făcute publice la scurt timp după înscrierea sa în Partidul Conservator, fapt care s-a petrecut la începutul acestui an.
„Nu cred în coincidenţe! Este botezul focului pentru oricare politician în devenire!”, a declarat Tudor Ciuhodaru.