Maternitatea Giuleşti și-a deschis „timid” porțile

Maternitatea Giuleşti și-a deschis „timid” porțile

Maternitatea „Panait Sârbu” - Giulești, din Capitală, și-a deschis parțial porțile, astăzi, la mai bine de o lună de la incendiul care a afectat Secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru nou-născuți, în urma căruia șase bebeluși au murit, iar cinci s-au ales cu arsuri grave.

Concret, pentru moment, în unitatea medicală, pot fi făcute doar internări si investigaţii de laborator, nu și operaţii de cezariană sau internări în Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), după cum a precizat directorul Administrației Spitalelor – București, Marius Savu. Printre motive: unitatea medicală nu a primit aviz de funcționare și din partea specialiștilor Distrigaz, iar în privința blocului operator și a Secției ATI se așteaptă încă rezultatele de laborator de la Direcția de Sănătate Publică. Pacientele nu s-au înghesuit însă să treacă pragul spitalului, așa cum se întâmpla în zilele care au precedat tragedia. „Am fost pacienta acestui spital, dar vreau să mă mut, pentru că nu mai am încredere în acest spital”, a subliniat o tânără însărcinată în luna a cincea. „Eu voi veni în continuare la Giuleşti. Am născut băieţelul aici şi acum o să nasc o fată în decembrie”, i-a dat replica o femeie, care a încercat apoi să o convingă că „medicii de la Giuleşti sunt foarte buni”. În ciuda argumentelor aduse de aceasta din urmă, chiar directorul Marius Savu a admis că încrederea bucureștenilor în Maternitatea Giuleşti a scăzut. „Rămâne totuși cea mai bună maternitate din ţară”, a conchis acesta.

Probleme la instalaţia de gaze Potrivit reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele, maternitatea Giuleşti este alimentată prin intermediul a două instalaţii de utilizare a gazelor naturale. Dintre acestea, doar una a fost afectată de incendiul produs în data de 16 august, însă, din considerente de siguranţă, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale a întregului imobil. Maternitatea Giuleşti a contractat o firmă autorizată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pentru remedierea instalaţiei de gaze naturale afectate de incendiu. Ulterior, această firmă a solicitat Distrigaz Sud Reţele, în data de 19 august 2010, recepţia şi punerea în funcţiune a instalaţiei, conform procedurii, însă la verificări s-au constatat neconformităţi ale instalaţiei, care au fost consemnate în vederea remedierii lor de către firma în cauză. ”Până la această data, firma contractată de către administraţia maternităţii Giuleşti nu a mai solicitat reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele o nouă programare pentru punerea în funcţiune a instalaţiei”, au declarat pentru EVZ reprezentanţii Distrigaz. Ei au precizat că după remedierea neconformităţilor de către firma respectivă, Distrigaz Sud Reţele va face în cel mai scurt timp repunerea în funcţiune a instalaţiei interioare de gaze naturale. (A contribuit Teodora Vasâlca) CITIŢI ŞI: Asistenta de la Maternitatea Giuleşti, încă 30 de zile în arest Bucureştenii pot sesiza problemele din spitale la o linie gratuită Şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, urmărit penal

Ne puteți urmări și pe Google News