Președintele CSM, Bogdan Mateescu, a taxat-o pe judecătoarea Mădălina Afrăsinie, din București, după ce a postat un text pe Facebook în care critică felul în care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus.

Bogdan Mateescu, zis și Slugarete, a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la judecătoarea Afrăsinie după ce a transmis că nu se încrede în ‘elixirele’ promovate de către autorități în privința stopării răspândirii virusului.

Judecătoarea făcea referire la vaccinurile pentru imunizarea împotriva SARS-COV-2.

Magistrații sunt somați să reacționeze 

Jurnaliștii Luju susțin că tăcerea nu este o soluție și solicită magistraților să reacționeze în privința măsurii luate de către președintele CSM, Bogdan Mateescu. Solicitarea Luju a venit în contextul în care judecătoarea Mădălina Afrăsinie, taxată de Mateescu, este una dintre magistrații vocali care condamnă ilegalitățile și derapajele din Justiție. Afrăsinie a fost unul dintre judecătorii care au condamnat desființarea SIIJ.

„Așteptăm reacția asociațiilor profesionale ale magistraților, dar și a judecătorilor din CSM față de acțiunile lui Mateescu la adresa judecătorilor, acțiuni agresive în opinia noastră, și care ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva au ca scop intimidarea magistraților care încă mai îndrăznesc să vorbească public despre abuzurile, nelegalitățile și derapajele din Justiție, dar și despre încălcarea drepturilor fundamentale ale românilor de către autorități. Toți magistrații trebuie să fie conștienți, credem noi, că dacă vor rămâne pasivi, oricând vor putea păți la fel precum colegele lor”, a scris Luju.

Textul integral postat de Mădălina Afrăsinie

„Despre încredere,

În loc de noapte bună

Vă mai aduceți aminte?

‘Dacă nu stăm acasă de Paști, vom avea mulți morți!’ (citat aproximativ)

Ce am făcut anul trecut?

Am stat în casă și… am continuat să ne numărăm morții ‘de’ covid… dacă spunem ‘cu’, suntem catalogați drept ‘teroriști’…

‘Daca vă vaccinați, vom scăpa de pandemie’…

Când am început să punem întrebări, din nou, am fost catalogați ca fiind ‘teroriști’…

Atât timp cât nimeni nu-mi va explica de ce unii au 1 anticorp, alții 80.000, alții deloc, cât de benefic sau dimpotrivă este pentru un organism un număr atât de mare de anticorpi, care este procentul celor care au avut reacții adverse de la vaccinuri similare gripei, de ce oameni sănătoși au reacții mai grave decât în perioada în care au avut covid și pot continua, nu aveți dreptul să îmi cereți să cred în voi și în ‘elixirele’ voastre!

Și o spun ca unul care a fost conștient că boala poate să îmi lase copilul orfan…

De ce sunt secretizate contractele privind ‘superbul vaccin’?

Ce avem de ascuns?

Cereți bisericii să facă lobby pentru voi, după ce le-ați închis?

Chiar atât de lipsiți de inteligență ne credeți?

Aveti atâtea ‘găuri’ în ceea ce faceți și în ceea ce ne cereți, încât nu veți reuși ‘să ne prindeți’.

Este un circ ieftin, iar eu nu accept să vă fiu complice!

Recunoașteți că ați eșuat și asta doar ‘datorită’ incompetenței voastre!”, a scris judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci pe Facebook.