Maşinile din Guvernul Tăriceanu au parcurs 200 de km/zi

Maşinile din Guvernul Tăriceanu au parcurs 200 de km/zi

Dacă până acum s-au auzit tot felul de acuze la adresa Guvernului Tăriceanu că ar fi făcut risipă de bani publici, aseară Emil Boc a prezentat şi cifre în susţinerea acestor declaraţii.

"Nu o să intru în critici gen „moştenirea dezastruoasă", pentru că menirea mea ca prim-ministru este să încerc împreună cu Guvernul să găsim soluţii pentru români", a precizat premierul.

Însă, în cele din urmă, a declarat, în cadrul emisiunii "Naşul" de la B1 TV, că centralizatorul de cheltuieli efectuate anul trecut de cancelaria premierului indică faptul că maşinile din dotare parcurgeau câte 200 kilometri pe zi şi că aproape toţi angajaţii dispuneau de telefoane mobile.

„La cancelaria premierului au fost anul trecut 66 de maşini care împreună au făcut aproape 3 milioane de kilometri. Asta înseamnă, conform calculelor făcute de colegii mei, aproape 200 de kilometri pe zi”, a declarat Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Risipa

Potrivit declaraţiilor premierului, Guvernul trecut a cheltuit cu 6,7 miliarde de euro mai mult decât a încasat.   "Deci practic acei bani Guvernul trecut i-a cheltuit în plus faţă de ce a adunat din resurse. Necazul nu ar fi fost dacă acele miliarde mergeau în infrastructură, care să producă valoare şi plusvaloare. Banii aceia, din nefericire, s-au dus în cheltuieli cu personalul, în cheltuieli cu bunuri şi servicii, cu mese, scaune, canapele, maşini, birouri şi aşa mai departe", a susţinut Boc.

În plus, Suma  de 6,7 miliarde e euro a fost cheltuită doar în 2008. "Deci 6,7 miliarde de euro pe anul 2008. Ce vă spun, cheltuielile de personal, ca să vedeţi cum au fost şi ne raportăm la 2007, în 2008 au fost cu 35% mai mari cheltuielile de personal în raport cu anul 2007. Cheltuielile cu bunuri şi servicii cu 36% mai mari în 2008 decât în 2007. Pe lângă asta ne-au mai lăsat facturi neachitate numai la nivel guvernamental de 1,1 miliarde de euro şi încă un miliard de euro la nivel local. Deci lucrări care s-au efectuat, s-au emis facturile, dar nu sunt plătite", a detaliat Emil Boc cheltuielile.

CITIŢI ŞI:

Factura Guvernului, 13 miliarde de euro