Evenimentul Zilei > Actualitate > Mașina viitorului, PRINTATĂ LA IMPRIMANTĂ, piesă cu piesă, adusă la Timișoara
Mașina viitorului, PRINTATĂ LA IMPRIMANTĂ, piesă cu piesă, adusă la Timișoara

Mașina viitorului, PRINTATĂ LA IMPRIMANTĂ, piesă cu piesă, adusă la Timișoara

Vizionarul Jim Kor, celebrul inginer de mecanică și design canadian, care a conceput mașina viitorului, printată, integral, la o imprimantă 3D, este azi la Timișoara. El își prezintă vehicolul, URBEE, o mașină ecologică, electrică, ce depășește 110 km /h viteză.

Toată ziua de azi mașina viitorului poate fi admirată îndeaproape și testată, cu ocazia unui eveniment de inginerie care are loc la Timișoara, Hella Driving Innovation Day.

Mașina are trei roți și e formată din 21 de piese, fiecare printată individual 3D. Potrivit specialistului, o producție în serie a mașinii ar putea să o ofere publicului la prețul de 15.000 de euro. Mașina are două locuri și 4,5 cai putere, putând ajunge la 110 kilometri la oră. Jim Kor spune că URBEE e viitorul autovehiculelor, în care alimentarea alternativă din surse energetice regenerabile va putea să înlocuiască total dispozitivele bazate pe combustibilii fosili. ”Când am prezentat prima dată conceptul URBEE, toată lumea se uita ciudat la mine. Era acum câţiva ani. Ulterior, când am prezentat din nou ideea şi maşina deja se uitau cu alţi ochi la mine. În prezent avem doar versiunea 1 a automobilului. Acesta este complet funcţional, eu m-am plimbat lejer pe stradă cu maşina”, a declarat Kor.

Jim Kor a venit la Timișoara însoţit de o versiune în miniatură a maşinii sale printată la imprimanta 3D.