Copil adus de părinți la autofagie. Se „mânca pe sine” pentru că n-a fost hrănit. Mărturiile medicului

Copil adus de părinți la autofagie. Se „mânca pe sine” pentru că n-a fost hrănit. Mărturiile medicului Sursa foto: Arhiva EVZ

Bebelușul de două luni malnutrit care a ajuns, joi, la spital avea un nivel al gicemiei de 4, nivel care în mod obişnuit este situat între 60 şi 110. Starea copilului ajunsese în stare foarte gravă, era în autofagie, „se mânca” pentru că nu a fost hrănit.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, dr. Anca Miu, a declarat că bebelușul de două luni internat de urgență se află în stare foarte gravă, având o greutate mai mică decât la naștere și că medicii nu au mai văzut așa ceva.

„Copilul malnutrit a venit în stare gravă, în stop cardio-respirator, ieri dimineaţă, la compartimentul de primiri urgenţe, a venit practic cu lividităţi. Este un copil cu un status biologic alterat, este un copil care are două kilograme la două luni, copil născut cu trei kilograme, ca să fiu mai explicită, nou născutul şi sugarul trebuie să ia cam 750 de grame pe lună, unii iau şi un kilogram, şi un kilogram 200, deci ar fi trebuit să aibă 5 kilograme, asta era greutatea lui normală la vârsta aceasta.

Copilul nu a fost hrănit pentru că nu avea cum să fie hrănit şi să nu ia în greutate. Era deshidratat, era cu o insuficienţă respiratorie, acum au făcut colegele şi investigaţii radiologice, are şi o infecţie respiratorie pulmonară, pneumonie, copilul pune mari probleme, este un caz foarte grav cu un prognostic rezervat”, a explicat dr. Miu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Anca Miu: Era în autofagie, „se mânca” pentru că nu a fost hrănit

Dr. Miu a declarat că nu a văzut niciodată un astfel de nivel al glicemiei şi vorbeşte despre faptul că bebeluşul era în autofagie, „se mânca”, se consuma pentru că nu a fost hrănit.

La analizele făcute pe urgenţă, nivelul glicemiei era de 4. Nu am văzut în viaţa mea asemenea nivel scăzut al glicemiei, în mod obişnuit glicemia se situează între 60 şi 110. Copilul avea 4, incredibil. Copilul acesta era într-o stare de autofagie, se mânca, se consuma pentru că nu avea ce să mănânce, el se ”mânca”, îşi mânca rezervele. A venit în stop cardiorespirator cu lividităţi, adică era marmorat, mov cu alb, aşa arăta tegumentul lui”, a precizat medicul.

Copilul este hrănit intravenos şi mai chemăm şi noi preotul din când în când

„Acum este în compartimentul de terapie intensivă, din nefericire este din nou intubat, este la aparate pentru că oboseşte rău sărăcuţul respirând singur şi trebuie ajutat, rezervele lui sunt minime şi prognosticul lui este extrem de rezervat. Este atât de fragilă viaţa la vârsta aceasta încât nu poţi să garantezi pentru nimic. Îi sunt susţinute funcţiile vitale, este hrănit intravenos şi mai chemăm şi noi preotul din când în când să-i mai citească câte o slujbă ca să asociem şi un ajutor superior”, a explicat Dr. Anca Miu.

Medicul a cerut ca serviciile sociale să monitorizeze mai bine anumite pături sociale: „Pe vremea mea, acum 26 de ani, exista asistentul de ocrotire. Nu ştiu cum să spun ca să fiu cât mai diplomată şi cât mai bine înţeleasă. Există anumite pături sociale care ar trebui monitorizate mai îndeaproape (...).

Apoi săptămânal, dar săptămânal, fără niciun fel de abatere, a venit asistentul de ocrotire care mi-a examinat fetiţa, mi-a cântărit-o, m-a sfătuit despre alăptare, despre cum s-o îngrijesc, să o spăl, deci erau aceşti oameni care erau extraordinari şi sprijineau şi mămicile şi observau orice derapaj. Nu mai există această instituţie a asistentului de ocrotire. Cred că o reorganizare a sistemului din temelii ne-ar scuti de foarte multe nenorociri, adică aceşti copii nu trebuie pierduţi, aceşti copii care sunt născuţi sănătoşi şi normali ar trebui să aibă o şansă la viaţă 100%”, a explicat dr. Anca Miu, pentru news.ro.