Marius Tincu se retrage

Marius Tincu se retrage

Echipa națională de rugby a României pierde unul dintre cei mai buni jucători din ultimii ani.

În vârstă de 34 de ani, Marius Tincu a decis să pună capăt activității competiționale la finalul acestui sezon, urmând să se dedice carierei de antrenor.

Component al formației franceze USA Perpignan din 2005, Marius Tincu se va ocupa de pregătirea înaintașilor din naționala de rugby a României. El a fost cooptat în staff-ul tehnic al primei reprezentative încă din timpul Cupei Mondiale desfășurate anul trecut în Noua Zeelandă, competiție la care a fost și căpitanul „stejarilor”.

„Este un rol care mă interesează pentru că voi face ceea ce știu să fac. Este o onoare și un fel de mulțumire pentru ceea ce am făcut în rugby. Obiectivul meu este de a găsi câțiva jucători pe care să-i promovez la echipe din campionate puternice. De asemenea, vizez calificarea echipei naționale la Cupa Mondială din 2015 ”, a declarat Marius Tincu, citat de cotidianul „L'Independant”.   

Ne puteți urmări și pe Google News

Tincu a adunat 54 de selecții în naționala tricoloră. De-a lungul carierei a mai evoluat la formațiile Universitatea Cluj, FC Rouen, La Teste și Pau. La Perpignan, Marius Tincu este coechipier cu Ovidiu Tonița.