Cei patru au stat în primul rând al tribunei de unde oficialităţile militare şi civile au asistat la cinstirea eroilor marinari. Ceilalţi invitaţi, şefi ai poliţiei, jandarmeriei, veterani eroi de război, revoluţionari răniţi în decembrie 1989, au stat în spate. Cu toţii au depus coroane de flori la monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza Cazinoului.
Ba chiar, de la microfon, invitaţii de onoare au fost anunţaţi cu "din partea partidului social democrat al muncitorilor depun coroane de flori preşedintele partidului dl Miron Cozma şi doamna Marilena Cozma". Iar la veşnica pomenire oficiată de arhiepiscopul Tomisului Teodosie, atât familia Cozma cât şi familia Mavrodin au atins cu mâna, umerii şefilor de stat major al Forţelor Navale, Terestre şi Aeriene.
Cireaşa de pe tort a fost pusă când marinarii militarii, care ar fi trebuit să prezinte garda de onoare de pe faleza Cazinoului, au fost dirijaţi, pentru ca oaspeţii să rămână la umbra copertina tribunei oficiale, să defileze chiar pe aleea din faţă. Solemn, şeful haiducilor, şi-a dus mâna dreaptă la inimă, la fel şi Miron Cozma, după ce şi-a eliberat-o din strânsoarea doamnei Marilena.
La sfârşitul ceremoniei, comandantul Flotei Române, contraamiral Alexandru Mârşu, a coborât de la tribună şi s-a adresat invitaţilor, "Vă mulţumim că aţi fost alături de noi, vă dorim o zi bună!". Festivitatea s-a încheiat astfel fără incidente, spre deosebire de anul trecut când revoluţionarii Cozma şi Mavrodin s-au revoltat că nu au fost lăsaţi de aceeaşi şefi de la Marină să depună coroane de flori, au declarat Constanţa, "oraş antiBăsescu" şi au aruncat jerbele în apa mării.
A doua zi, la sărbătoarea Zilei Marinei, au venit însoţiţi de mai mulţi "revoluţionari" au boicotat festivităţile, ameninţând că-i dau în judecată pe Traian Băsescu şi pe miniştri de la apărare şi de interne, acuzându-i de poliţie politică. Deşi Nicolae Mavrodin a leşinat lângă duba jandarmeriei, amândoi "au fost umflaţi" şi amendaţi cu câte 500 lei pentru instigare şi tulburarea ordinii publice. În timpul iernii, căpetenia haiducilor s-a remarcat prin numeroasele mitinguri organizate împotriva lui Traian Băsescu  autorizate şi susţinute de primarul Constanţei Radu Mazăre.